• Roy de Ruiter (links op archieffoto, uitkomend voor vv Bennekom) gaat komend seizoen aan de slag bij WAVV.

    Theo Beumer

Roy de Ruiter gaat voor WAVV voetballen

RENKUM WAVV is druk bezig om de selectie voor zowel het nieuwe zaterdagteams, alsook het zondag-team voor volgend seizoen op sterkte te krijgen.  De laatste aanwinst voor 'de zondag' is Roy de Ruiter. De 29-jarige Renkumer traint momenteel bij DFS uit Opheusden.

Dick Martens

De Ruiter begon zijn carrière bij het Renkumse RVW, maar stapte al snel over naar de jeugdopleiding van NEC om vervolgens ingelijfd te worden door Bennekom. Vandaar ging de aanvaller naar Vitesse, waar hij een jaar in Jong Vitesse speelde, waarna trainer Theo Bos (seizoen 2010-2011) hem overhevelde naar de eerste selectie. In de voorbereiding was hij maar liefst negen keer trefzeker voor de Arnhemmers. Hij debuteerde in Arnhem vervolgens in de hoofdmacht op 18 april 2010, waar hij in de 77e minuut in het duel met Roda JC, Civard Sprockel (momenteel actief bij Duno in Doorwerth) verving. Daarna speelde hij nog twee wedstrijden in de hoofmacht, maar werd vervolgens uitgeleend aan AGOVV. Ook speelde de Ruiter nog voor Spakenburg, Top Oss en DIO '30.

TRAINERSWISSEL [WAVV, waar de huidige trainer Ronald Lieftink naar SV Otterlo vertrekt en wordt opgevolgd door Dik Peters van Ton die van Scherpenzeel overkomt, versterkte zich al eerder met Jonathan Slootmans, Jasper Slenters, Yassir Raghi, Cem Adogan en Luc Dolphijn, allen van Bennekom, Lennart van de Peppel (Alverna) en Idi Duraku (NEC Amateurs). Van de huidige selectie hebben de volgende spelers aangegeven, dat ze ook volgend jaar de kleuren van WAVV zullen blijven verdedigen: Jeffrey Rutten, Mike Jansen, Melchior Onderstal, Youssef Attibi, Björn Mol, Marvin van de Born, Kevin van Woerkom, Michael van Schaijk en Hannes Rensen. Marco van Rooijen (Otterlo), Mike Molenaar (DTS) en Niek van Ginkel (Bennekom) gaan de club verlaten.