• Dick Martens

Ronald Lieftink: 'WAVV moet mee gaan strijden'

WAGENINGEN Bij WAVV nam men afgelopen seizoen afscheid van trainer Armand Mannen. Een opvolger diende zich al snel aan. Met Ronald Lieftink haalde de Wageningse tweedeklasser een in de regio niet geheel onbekende trainer binnen. Terwijl hij met zijn club Otterlo nog volop in de kampioensstrijd was, schudde hij half december al de hand van WAVV-voorzitter Jan Laurens, waarmee de overgang naar zijn nieuwe club werd bevestigd.

Dick Martens

 

DROOMSCENARIO Lieftink liet vervolgens Otterlo 'aardig' achter. De vierdeklasser is volgend seizoen te bewonderen in derde klasse, want na een hevige kampioensstrijd kon na de 3-1 thuiszege op Eefde de vlag in top. ,,Het was een geweldig seizoen", blikt Lieftink nog even terug. ,,In mijn eerste jaar als hoofdtrainer direct kampioen worden is natuurlijk een droomscenario. Om dan ook direct weer te vertrekken voelde vervolgens ook wel raar, maar ik ben ambitieus. Wil op een steeds hoger niveau gaan trainen en WAVV bood mij die kans en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik wil ook mijn TC-1 diploma nog gaan halen."

 

De eerste 'WAVV-indrukken' zijn de nieuwe trainer prima bevallen. ,,Qua selectie is er natuurlijk het een en ander veranderd en met nieuwe spelers als Marco van Rooijen (Otterlo), Khaiber Intezar (Duno), Nicholas van Ginkel (Bennekom), Mike Molenaar (DTS), David Magee (Sparta Nijkerk), Erik van Dee (TEC), Dennis Rou (Duno), Davy van der Linde (DTS) hebben we wel een kwaliteitsinjectie gekregen. Mijn taak is het nu om er ook een hecht team van te maken. Een team met de echte vechtersmentaliteit die WAVV altijd kenmerkt. Lukt dat, dan moeten wij met deze selectie mee gaan strijden om de prijzen."