• Dick Martens

Rik Gerritsen wordt hoofd opleidingen bij vv Bennekom

RENKUM Rik Gerritsen gaat RVW, waar hij nu nog hoofdtrainer is, aan het einde van het seizoen verlaten. Al in een vroeg stadium maakte hij dat bij de Renkumse vierdeklasser kenbaar. Zijn toekomstplannen waren op dat moment nog niet duidelijk. Gerritsen dacht aan 'een sabbatical', of een andere functie binnen RVW, maar ook hield hij de deur open voor andere interessante opties. Die kwamen er ook. Diverse clubs klopten bij de Renkumer aan, maar er had er maar één daadwerkelijk succes. Dat was vv Bennekom die hem enthousiasmeerde om hoofd jeugdopleidingen te gaan worden bij de Hoofdklasser. Er volgden een aantal vruchtbare gesprekken, die zaterdag werden bezegeld met de officiële presentatie.

 

Dick Martens

 

,,Er waren inderdaad een aantal andere opties. Interessante clubs ook, maar de functie, als hoofd opleidingen, die Bennekom mij aanbood kon ik eigenlijk niet weigeren. Het opleiden van jeugdige talenten is natuurlijk de basis voor je eerste elftal. Daar wil Bennekom ook meer en meer naar toe. En ik ben zeer vereerd, dat om dat te kunnen gaan bewerkstelligen, zij daarin voor mij een belangrijke rol zien weggelegd", liet Gerritsen zijn gehoor in het businesshome van zijn nieuwe club, na afloop van het duel Bennekom-Swift (3-3), weten. ,,De doelstelling van Bennekom is om zoveel mogelijk jeugdig talent te kunnen laten doorstromen naar het eerste elftal en als ik daarin een rol in kan spelen, zal ik het zeker niet nalaten."

 

 

NIEUWE UITDAGING Daarmee komt er een einde aan de 32-jarige trainerscarrière van Gerritsen, die hem langs onder andere RVW, OVC '85 en SDOO voerde. ,,Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik heb er nu ook de tijd voor. Ik kreeg vorig jaar bij mijn werkgever, de Rabobank, de gelegenheid om met pré pensioen te gaan. Daar heb ik gebruik van gemaakt, dus ik heb er nu ook de tijd voor om een dergelijke functie te kunnen aanvaarden er de nodige tijd in te kunnen gaan steken." Onbekend is Bennekom voor Gerritsen niet. Zijn zoon Rogier voetbalde er al in de jeugd en maakt nu deel uit van de hoofdmacht van de Hoofdklasser. Of dat komend seizoen ook nog zo zou zijn en er dus een 'Bennekomse hereniging' plaats gaat vinden liet hij nog in het midden. ,,Rogier heeft een pittige baan in Amsterdam. Het reizen naar trainingen en wedstrijden is zwaar, maar het is aan hem om de beslissing te nemen. Ik zal niet ontkennen dat ik hoop dat hij hier blijft."

 

 

KLUS TE KLAREN Gerritsen tekende bij Bennekom een éénjarig contract. ,,Maar wel met een optie om een langere termijn hier te blijven. Het is voor beide partijen nieuw en wennen, maar de club en ik ambiëren een langere termijn. Dan kun je ook daadwerkelijk de doelstelling, om de jeugd op een nog hoger plan te brengen in praktijk gaan brengen. Ik heb er ontzetten veel zin in en kijker echt naar uit, maar eerst gaat de focus nog op RVW. Daar is nog een zware klus te klaren. Wij moeten er met elkaar voor gaan zorgen, dat zij ook volgend seizoen nog 4e Klasser zijn. Hoewel het een hele klus zal gaan worden, heb ik er zeker vertrouwen in dat dat ons gaat lukken. Dan neem ik met een goed gevoel afscheid en kan ik mij vol overgave op mijn nieuwe avontuur gaan storten. Ik kijk er echt naar uit."