• DKOD speelde donderdagavond een historische wedstrijd. Voor het eerst in de clubgeschiedenis en in Renkum werd op het 'eigen' kunstgrasveld, naast MFC Doelum gespeeld.

    Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Renkumse ‘kunstgras-primeur’ voor DKOD

RENKUM Voor korfbalvereniging DKOD was de donderdagavond een 'legendarische'. Voor het eerst in het ruim 85-jarige bestaan van de club werd er op een eigen kunstgrasveld gespeeld. Het oefenduel tegen DWS uit Kootwijkerbroek, getraind door oud-DKOD'er Coen Hooijer, werd weliswaar met 19-14 verloren, maar daar maalde eigenlijk niemand na afloop echt om. De tevredenheid over de kunststoffen ondergrond en de nieuwe eigen locatie voerde bij spelers, bestuur en de toeschouwers de boventoon.

Dick Martens

,,We zijn als vereniging trots op deze mooie locatie en natuurlijk het prachtige veld", aldus voorzitter Michiel Hupkes, die zijn club bijna vanuit zijn eigen achtertuin aan het werk kan zien. ,,Natuurlijk ga je toch een beetje met weemoed weg vanaf Sportpark Wilhelmina. Daar waar je toch jarenlang zeker ook met heel veel plezier hebt gespeeld, waar we ons eigen clubhuis hadden en mooie herinneringen aan hebben. Maar je moet ook denken in kansen. En hier in het dorpscentrum spelen heeft ook zeker zijn voordelen. We zitten hier 'super zichtbaar', de aanrijroute voor de jeugd is wat veiliger en ik ben er dan ook van overtuigd, dat we hier onze draai gaan vinden. Ik hoop ook oprecht, dat het ons weer nieuwe leden gaat opleveren."

PRIMEUR De eerste wedstrijd kent dan ok zijn uitdagingen. Het scoren van het eerste doelpunt bijvoorbeeld. Die was echter voor de tegenstander, maar voor het eerste DKOD-doelpunt op het nieuwe veld zorgde aanvoerder Jaap Jochems, die direct ook zorgde voor de eerste drie treffers (en zuivere hattrick) op rij zorgde. ,,Ja, daar hadden we het ook voor de wedstrijd nog over. Leuk dat ik degene was die die primeur in de boeken zette", aldus de aanvoerder, die ook zeer te spreken was over de kwaliteit van het nieuwe veld. ,,Het heeft een prima demping. Vorige week speelden we bij Duko, op een kunstgrasveld dat er al een aantal jaren lag en inmiddels ook al was afgekeurd. Daar mee vergeleken spelen we hier op een perfect tapijt."

HISTORISCHE TREFFER Op de eerste 'DKOD-dames-treffer' moest wat langer gewacht worden. Tot halverwege het tweede bedrijf. Na een ruststand van 8-13, liep DWS na rust verder uit naar 9-15. Op dat moment was het de beurt aan Demi Gerritsen om de volgende primeur in de DKOD-boeken 'te schieten'. De 10-15 betekende de tweede 'historische' treffer. Al besefte de doelpuntenmaakster dat pas na het uiteindelijk met 19-14 verloren gegane duel. ,,Is dat echt waar?", aldus een verbaasde Gerritsen na afloop. ,,Maar wel leuk!" Ook de doelpuntenmaakster was uiterst tevreden over het nieuwe veld. ,,Ja, prachtig en het speelt prima. Al kreeg ik na rust wel last van blaren, maar dat heb ik wel vaker. Ik tennis ook en dan speelt dat euvel ook vaak op. Maar verder geen onvertogen woord over het veld hoor. Straks als ook om het veld alles wat meer is aangekleed wordt het alleen maar mooier. Zeker een goede reden om 'gewoon' nog een jaartje door te gaan."

ROUTINE Want dat is zeker ook de kracht van DKOD. Hoewel de selectie nog altijd steunt op een grotendeels geroutineerde spelersgroep is de saamhorigheid wel een bindmiddel. Dat gaf niet alleen voorzitter Hupkes aan, maar ook Gerritsen. ,,We hebben een geweldige groep, die elkaar steunt en corrigeert. WE hebben inmiddels een vijftal spelers die uit Arnhem moet komen. Vaak reizen we samen. Dat is niet alleen gezellig, maar maakt de onderlinge band alleen maar sterker."

KRACHT EN INSPIRATIE Toch wordt er 'binnenskamers' hard gewerkt door Technische Commissie en bestuur om vol in te kunnen steken op de jeugd, maar wordt ook de samenwerking met 'de korfbalburen' van bijvoorbeeld het Bennekomse DVO gezocht. ,,DVO kwam zelf met dat voorstel", legt Hupkes uit. ,,Na de zomer gaan we met elkaar rond de tafel, om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en van elkaar kunnen leren. Ik stel mij zo voor, dat talenten die daar nog niet klaar zijn voor een eerste of tweede selectie bij ons kunnen rijpen. Of senioren die die stap richting de topteams daar niet halen hier in een eerste selectie van waarde kunnen zijn. We zitten dus zeker niet stil en onze nieuwe omgeving geeft ons zeker ook de kracht en inspiratie om ook met de andere gebruikers van Doelum in gesprek te blijven, zowel over het besturen en beheren. Maar we gaan ook profiteren van de zichtbaarheid her in de dorpskern. DKOD is zeker nog niet uit beeld en ondanks dat we een relatief kleine club zijn leeft en bruist die zeker nog."