• Jan Streefkerk (voorgrond) was aan het slot van dit voetbalseizoen naast voorzitter, samen met Henny Veenendaal (naast hem) ook nog interim-trainer. Streefkerk heeft nu besloten 'de voorzittershamer' over te gaan dragen. Eddy Hagen wordt met ingang van het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer.

    Dick Martens

Redichem-voorzitter Streefkerk gaat hamer overdragen

HEELSUM Voetbalvereniging Redichem moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Na rijp beraad heeft de huidige voorzitter, Jan Streefkerk, besloten, dat het na een periode van ruim zeven jaar de voorzittershamer te hebben gehanteerd, tijd wordt voor 'een nieuwe voorman'. Streefkerk zal zeker niet verloren gaan voor 'zijn' Redichem.

Dick Martens

,,Ik ga mij de komende periode met hetzelfde enthousiasme en dezelfde inzet zeker nog inspannen als voorzitter", aldus de scheidende voorzitter. ,,En daarna? Daarna zal ik me met veel plezier op diverse vlakken blijven inzetten als vrijwilliger voor onze mooie vereniging."

OP ZOEK Streefkerk begon onverminderd enthousiast aan zijn zevende 'ambtstermijn', maar kwam gaandeweg het seizoen tot de conclusie dat de tijd was gekomen om op zoek te gaan naar een opvolger om bij de aankomende ledenvergadering aan te kondigen dat hij zijn taak als voorzitter gaat neerleggen. Met het naar buiten brengen van de boodschap wachtte Streefkerk, tot hij er zeker van was dat hij de juiste beslissing ging nemen.

TROTS Hij hakte de knoop tenslotte door. ,,Na zeven jaar voorzitter te zijn geweest is het tijd dat Redichem een nieuwe voorman krijgt. Iemand die weer met veel ambitie en frisse kijk op de vereniging Redichem de komende jaren verder vooruit helpt." Streefkerk kijkt met trots terug op zoals hij het formuleert: 'Schitterende jaren met mijn medebestuursleden, waarin er ook de nodige doelen werden bereikt'.  ,,We kregen te maken met een enorme groei in het ledenaantal en het aantal elftallen. Ook werd meiden- en damesvoetbal opgezet, waren er verbouwingen en werd de aankoop en aanbouw van extra kleedkamers gerealiseerd. En laatstelijk natuurlijk nog de inzet op het aanleggen van een kunstgrasveld op ons gezamenlijke sportpark. Zaken waar heel veel mensen aan hebben bijgedragen en waar je als trotse voorzitter de leiding over mocht hebben en sturing aan kon geven."

DANK Maar Streefkerk realiseerde zich ook dat er de komende jaren nog veel te doen is. ,,Dat vraagt om een onbevangen, open en frisse aanpak van een nieuwe voorzitter." Toch wil hij nogmaals benadrukken dat hij met veel plezier en trots zijn rol als voorzitter geprobeerd heeft invulling te geven. ,,Mijn dank gaat dan ook uit naar mijn mede bestuursleden, de talloze vrijwilligers en de leden van Redichem waar ik mee heb mogen samenwerken."