• Theo Beumer/EdeStad

Redichem treft Wodanseck en oud-trainer in beker

RENKUM Nadat vorige week al de bekerindeling van WAVV en Duno bekend werd, zijn woensdagmorgen ook de andere poules voor de beker door de KNVB bekend gemaakt.

Dit seizoen is voor het eerst bij de poule-indeling rekening gehouden met de speeldag: zaterdagclubs kunnen in deze bekerfase alleen nog maar teams treffen die op zaterdag uitkomen. De drie poulewedstrijden worden in de eerste drie weekenden van september gespeeld. De volgorde van de wedstrijden wordt pas volgende week bekend gemaakt. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de volgende bekerronde.

Meest opvallende groep is poule 9 waarin Redichem, Otterlo, Wodanseck en Woezik elkaar treffen. Wodanseck speelt na een afwezigheid van enkele jaren weer mee in de beker en treft dus direct buurman Redichem. Voor Redichem staat er met de wedstrijd tegen Otterlo nog een interessant duel op het programma. Bij Otterlo is Maarten Kerkhof de nieuwe trainer, Kerkhof was de afgelopen zes seizoenen succesvol trainer van Redichem.

WVV Wageningen treft met Ede/Victoria en Fortissimo twee ploegen uit Ede in de beker en speelt ook nog tegen Terschuurse Boys. Ook ONA'53 treft met FC Jeugd een opponent uit Ede. Voor OVC'85, SKV, RVW en CHRC staan geen derby's op het programma. GVC doet niet mee aan de beker.

De indelingen op een rij:

ZATERDAG

Poule 2: Echteld, Keizerstad, Oranje Blauw en OVC'85

Poule 5: Ede/Victoria, Fortissimo, Terschuurse Boys en WVV Wageningen

Poule 9: Redichem, Otterlo, Wodanseck en Woezik

Poule 22: DVS'33 Ermelo 2, Rood Wit'58, SKV, Veluwse Boys

ZONDAG

Poule 15: Beuningse Boys, RODA'28, RVW, SCD'33

Poule 22: AVIOS/DBV, CHRC, DIOSA, Hatert

Poule 61: Arnhemia, FC Jeugd, ONA'53, Unitas'28