• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Redichem speelbal voor ontketend SKV

WAGENINGEN In 'het voetbalwoordenboek' is natuurlijk ook ruimte ingeruimd voor de definitie van een derby. De definitie: In het algemeen een wedstrijd tussen twee rivaliserende ploegen uit dezelfde stad of regio, die meestal goed of tenminste spannend en opwindend voetbal brengt Veelal een "Happening". Het duel: SKV-Redichem voldeed, puttend uit voorgaande duels en kijkend naar de kwaliteiten die beide selecties herbergen, zeker aan de genoemde stelling. De werkelijkheid was zaterdagmiddag echter maar op één ploeg van toepassing, namelijk op thuisclub SKV. De Heelsumse gasten waren slechts figuranten tegen de ontketende formatie van trainer Kevin van Veen. Het eindresultaat was zelfs het scorebord te machtig. Na een ruststand van 6-0 werden na rust de dubbele cijfers bereikt en stokte de productie uiteindelijk bij 11-0!

 

Dick Martens

 

De beginfase was nog wat nerveus en was er een 'derbygevoel'. Beide ploegen leken elkaar met een redelijk open vizier te bestrijden, maar vanaf het moment dat de klok het eerste kwartier aangaf 'kantelde' het duel en werd het mede door de speelwijze, de inzet en de passie die SKV aan de dag legde om voor de winst te gaan, éénrichtingsverkeer en wat Redichem betreft een parodie op een derby.

 

 

AAN FLARDEN Aan de hand van het trio 18-jarigen, Jente van Leeuwe, Luc Dolfijn en Tijmen Remijnse werd de geel-zwarte verdedigingsmuur totaal aan flarden gespeeld. De ene treffer was nog van een grotere schoonheid dan de andere. En de gasten? Die stonden erbij en keken ernaar en lieten zich, tot zichtbaar ongenoegen van trainer Maarten Kerkhof al voor rust naar de slachtbak leiden. Tijmen Remijnse opende en sloot voor rust de schiettent. Tussen de treffers van 'de nummer tien' waren Luc Dolphijn (2), Niels Schoemaker en Jente van Leeuwe ook trefzeker en werd daarmee de ruststand bepaald op 6-0.

 

 

GELAATSUITDRUKKING Beide trainers stonden in de rust met dezelfde gelaatstuitdrukking voor hun groep. Vol ongeloof. ,,Wij keken elkaar echt aan, met een blik vol ongeloof", aldus SKV-trainer Kevin van Veen. ,,Onze vooraf besproken en afgelopen week getrainde tactiek slaagde op alle fronten. Wij hadden afgesproken om Redichem 'open' te spelen. Dat hebben we bijna tot in de perfectie gedaan. Dat is dan genieten. We spraken vervolgens af na rust gewoon door te gaan. Dat kwam zeker ook vanuit de jongens zelf. Dan is het heerlijk om te zien, dat dat er na rust ook weer uitkomt."

Collega-trainer Kerkhof stond halverwege 'wat anders' voor zijn groep. ,,Hoewel we nogal wat mutaties hadden, had ik dit zeker niet verwacht. Wij wilden voor de winst gaan, om zodoende een marge te creëren die ons klassenbehoud zou opleveren. En dan gebeurd je dit. Als je dan toch verliest en het gebeurt met 2- of 3-0 dan kan je daar misschien nog wat vrede mee hebben, maar met een dergelijke nederlaag en die achterstand al bij rust, dan blameer je je. In mijn hele trainerscarrière heb ik nog nooit met dergelijke cijfers verloren. Vreselijk."

 

 

BLAUWE TREIN Zoals van Veen al memoreerde denderde de blauwe trein ook na rust ongeremd door. Buiten een fantastische uithaal van invaller Fabian Mösle die de paal teisterde, was het vervolgens alleen Redichem-doelman Jasper Tijssen die de enen na de andere aanval op zich af zag komen. Voor de allerminst te benijden sluitpost was er ook geen houden meer aan. Hoewel hij nog wat treffers voorkwam moest ook hij zich gewonnen geven bij inzetten van Berry van de Poll, de derde treffer van Luc Dolphijn, Ludo Oosting, Jente van Leeuwe (ook zijn derde) en het slotakkoord van invaller Andreas Klaassen. Hoewel het scorebord anders deed vermoeden (9-0), was de einduitslag toch echt 11-0.

 

 

STRALENDE LACH Het gezicht van jongeling Remijnse gaf de SKV-stemming prachtig weer. Een stralende lach, met een vleugje ongeloof. ,,Ja, het was een heerlijke wedstrijd. Voor mijzelf maar natuurlijk ook voor de hele ploeg. Het gaat de laatste weken lekker. Heb nu vier wedstrijden op rij gescoord. Maar dat is niet het belangrijkst. Ik speel ook lekker, soms in de spits dan weer 'op tien', waar ik mij goed kan uitleven. Mijn loopvermogen is mijn kracht en ook wel 'mijn ding'. Remijnse, speelt al vanaf de F'jes bij SKV en al jaren samen met de andere 18-jarigen, Dolphijn en van Leeuwe. ,,Mooi toch, dat wij drieën vanuit de A-jeugd zo lekker meedraaien in het eerste. Ik hoop dat dat de komende jaren ook zo zal blijven. Ik heb het hier in ieder geval geweldig naar mijn zin. Natuurlijk ben ik ook ambitieus, maar die ambitie kan ik hier goed kwijt. Al weet je het in het voetbal natuurlijk nooit. Eerst maar eens lekker genieten van deze prachtige overwinning."