• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Redichem op tandvlees naar klassenbehoud

HEELSUM Voor Redichem stond er op Sportpark Wilhelmina een cruciaal duel op het programma. Om ook volgend seizoen in de 3e Klasse te kunnen blijven acteren had de ploeg van vertrekkend trainer Maarten Kerkhof nog minimaal een punt nodig. Maar ook het bezoekende SC Oranje zat in een soortgelijke penibele situatie. Ook zij wilden volgend jaar in dezelfde klasse uit blijven komen. Maar dan was minimaal een driepunter noodzakelijk. Na een duel waar voor beide ploegen goed voetbal maar bijzaak was, slaagde de missie van de thuisclub. Na bij ruist nog met 3-2 voor te hebben gestaan werd het na een tweede helft die het best omschreven kon worden als 'een rollercoaster van emoties' uiteindelijk 3-3 en werd, zij het 'op het tandvlees' het klassenbehoud zeker gesteld.

 

Dick Martens

 

Het contrast na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Petersen uit Hierden was dan ook groot. Bij de bezoekers uit Arnhem overheerste de teleurstelling, die met de nodige krachttermen nog eens werd geaccentueerd, terwijl de waterlanders bij Redichem de vrije loop werden gelaten. Niet alleen bij een aantal spelers, maar bovenal bij trainer Kerkhof in een innige omarming met 'zijn' voorzitter Jan Streefkerk.

 

 

TRANEN ,,Ja, het werd mij even allemaal teveel", aldus een tranen deppende Kerkhof. ,,Er is natuurlijk, zeker na die verschrikkelijke zeperd van vorige week een bepaalde spanning opgebouwd. Spanning richting deze wedstrijd, spanning om ook volgend jaar weer in die derde klasse te kunnen spelen. Je wil niet met een degradatie afscheid nemen. En als het je dan lukt om dat ene punt te behalen, komt die spanning van weken er 'even' uit."

Maar voor het zover was kregen de toeschouwers een bol van spanning staand duel voorgeschoteld. Beide ploegen beseften het belang van de wedstrijd, al leek het er in de beginfase op dat alleen de bezoekers daarvan doordrongen waren. De openingstreffer van SC Oranje, na acht minuten spelen en gescoord door Frank van Elk, schudde de geel-zwarte formatie een beetje wakker. Toch resulteerde dat pas na een klein half uur spelen in de gelijkmaker van verdediger Frank Gerritsen, die zijn vrije trap van ruim 20 meter, onderweg getoucheerd zag worden door Oranjes verdedigingsmuur (1-1). Lang leek dat ook de ruststand te gaan worden, maar in de absolute en knotsgekke slotfase ontbrandde het duel ineens tot een thriller.

 

 

GEWAARSCHUWD Eerst waren het opnieuw de gasten die door toedoen van Bryan van Schooten op voorsprong kwamen (1-2), maar vervolgens was het Nick van Huenen die een afgeslagen bal kiezelhard achter Oranje-doelman Andy Bonaparte schoot, om even later te zien dat goed doorzetten van zijn ploeggenoot Patrick Siccama zelfs de 3-2 voorsprong opleverde. ,,In de rust heb ik mijn ploeg gewaarschuwd, dat er na een rust een nog getergder Oranje op het veld zou staan dan voor rust", aldus Kerkhof. ,,En dat gebeurde ook. Maar ondanks die gelijkmaker (doelpunt, na 65 minuten spelen, van: Bob van Zomeren), hebben we stand kunnen houden. Al was het soms met het nodige kunst en vliegwerk, maar daar hebben we het maar niet meer over."

 

 

SLECHT GESLAPEN Ook doelman Jasper Tijssen was meer dan opgelucht na afloop van het hectische duel. ,,We hebben echt dat punt gewonnen, na een krankzinnige wedstrijd. Zeker na die smadelijke nederlaag van vorige week, moesten de ruggen weer worden gerecht." En zeker ook die van de in het gifgroen gestoken doelman zelf. Hij had na de oor wassing tegen SKV, waar hij maar liefst elf keer de trieste gang naar het net moest maken een aantal dagen erg slecht geslapen. ,,Maar de knop moest om, richting deze zo belangrijke wedstrijd. En die ging om. Iedereen besefte dat we de vertrekkende of stoppende speler en zeker Maarten niet met een degradatie afscheid wilden laten nemen. Als je dat dan lukt, komen de emoties na afloop wel even los. We maken een moeizaam seizoen door, met als rode draad de vele afwezigen waar we wekelijks mee te kampen hebben gehad. Dan is het toch extra knap dat we hebben bewerkstelligd dat we ook volgend seizoen in die derde klasse kunnen blijven. De vierde klasse zou een ramp geweest zijn, ook voor mijzelf, want aan stoppen denk ik nog niet."