• Ook op 2 maart jl., in het thuisduel met Be Quick stond Redichem veelvuldig onder druk (foto). In Heelsum kon de schade met 0-2 nog beperkt gehouden worden. In Zutphen werd de schade, met 6-0, wat groter.

    Dick Martens

Redichem kansloos bij koploper Be Quick

HEELSUM Redichem heeft koploper Be Quick niet voor erg veel problemen kunnen stellen. Daarvoor mist trainer Eddy Hagen het spelerspotentieel en de klasse die nodig is om de kampioenskandidaat nummer één, van de 3e Klasse A, daadwerkelijk pijn te doen. Voor rust, bij een 3-0 stand voor de Zutphenaren was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ook na rust had de ploeg uit Heelsum weinig in de melk te brokkelen en keerden uiteindelijk met ee 6-0 nederlaag weer huiswaarts.

Dick Martens

KLASSE ,,Zij hebben wat teveel klasse en die ontbreekt bij ons", legt Hagen uit. ,,Wij hebben zeker aardige voetballers in de selectie, maar om tegen een ploeg als Be Quick te kunnen stunten, moet alles mee zitten en moeten wij boven onszelf uitstijgen. Enige weken terug speelden we thuis tegen hun en kwamen wij beter voor de dag. Toen had ik meer en betere spelers tot mijn beschikking, maar dan nog verlies je (0-2)."

LASTIG De thuisploeg kwam al snel met 1-0 voor en voegde daar voor rust nog eens twee fraaie treffers aan toe. ,,Bij de 1-0 weet je dat je een moeilijke middag tegemoet gaat en na de 2-0 hebben zij al het gevoel, dat ze die wedstrijd gaan winnen en wij weten dat het een kwestie van tegenhouden gaat worden. Dan ontstaat er een eenzijdig duel, waarvan de winnaar al vast staat. Ik ben, met het oog op de wedstrijden die nog komen, dat wij verder geen schade in de vorm van blessures of gele en rode kaarten, hebben opgelopen."