• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Redichem diep in blessuretijd nog naast AZ 2000

HEELSUM De klok liep in 'de kelderkraker' van de 3e Klasse A, tussen de nummer voorlaatst, Redichem en de nummer voorlaatst AZ 2000, richting de 100 minuten. In de minuten daarvoor verdedigden de Arnhemse gasten met allerlei middelen, waaronder het tijdrekken, om de krappe 1-2 voorsprong over de streep te trekken. De thuisclub gingen onder het motto: 'Alles of niets', op jacht naar de puntendeling. De missie van Redichem slaagde, de 2-2 kwam er alsnog. Dat tot woede van de alles wat AZ 2000 een warm hard toedroeg. Terwijl Redichems 'Man of the Match', Lennart Fuchs die verantwoordelijk was voor beide 'Heelsumse' treffers het stralende middelpunt was van jubelende teamgenoten en supporters, belaagden spelers, AZ-aanhangers en met name trainer Patrick Baltus scheidsrechter Gert Klaassen. Hij was in hun ogen de gebeten hond, omdat hij te ruim speeltijd had bijgetrokken.

Dick Martens

Lurkend aan een flesje AA keek tweevoudig doelpuntenmaker Fuchs de hectiek met verbazing aan. ,,Tja, dat heeft mijn doelpunt allemaal veroorzaakt. Maar wij zijn natuurlijk superblij, dat die gelijkmaker uiteindelijk toch nog viel. We zijn erin blijven geloven en er gelukkig ook nog eens voor beloond."

UIT HET NIETS De huisclub kwam prima uit de startblokken en kreeg al binnen vijf minuten een tweetal prima mogelijkheden, maar zowel Nando Kersten alsook Tim Zegveld slaagden er vooralsnog niet in de AZ-doelman in verlegenheid te brengen. ,,Maar daarna gaven we wel erg gemakkelijk twee doelpunten weg", vond ook Fuchs. ,,Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Ik vond dat we eigenlijk prima in de wedstrijd zaten." De 0-2 leek ook de ruststand te gaan worden, maar 'uit het niets' was het Fuchs die van grote afstand heerlijk uithaalde en de bal vervolgens in de kruising zag verdwijnen. ,,Veel tijd om na te denken had ik niet en dat was misschien maar goed uit. Maar hij zat er wel lekker in."

PINCHHITTER Na rust duurde het tot in de slotfase voor 'de zespuntenwedstrijd' ook echt weer een wedstrijd werd. Daarvoor kabbelde het duel, zonder noemenswaardige opwinden momenten in beide strafschopgebieden maar wat voort. Maar dat werd in het laatste kwartier ruimschoots gecompenseerd. Redichem-trainer Eddy Hagen bracht 'good old' Bart Bovendeur voor de moegestreden Niels Koenderink en met de lange aanvaller had de AZ-defensie het meer dan lastig. Bovendeur ging voorop in de strijd en zag zijn ijver bijna nog beloond met een of meer treffers. ,,Ik had nu ook het gevoel dat mijn inbreng van waarde was", aldus de pinchhitter na afloop. ,,Bij mijn vorige invalbeurten kwam ik amper aan de bal. Nu werd ik vanaf de zijkanten een paar keer goed in stelling gebracht. Bij mijn eerste kans raakte ik de bal ook goed. Jammer dat hij net naast ging. Bij de twee kon ik de bal nog wel raken, maar geen kracht meer zetten."

HARDE KERN Dat kon teamgenoot Fuchs in de 100e minuut nog wel. ,,Onze 'harde kern' bestaande uit spelers van het tweede en derde elftal bleven ons maar aanmoedigen en steunen. Dat hielp echt. Met onze laatste krachten stormden we dan ook naar voren. Ook ik als linksachter. Ik zag die bal komen en het enige wat ik nog kon, was mijn hoofd ertegen zetten. En als die bal er dan ook nog eens invliegt is de ontlading groot en pakten we toch dat niet meer verwachte, maar wel verdiende punt (2-2)." Dat vond ook trainer Hagen, die de wedstrijd, nadat de gemoederen weer een beetje tot bedaren waren gekomen, in de middencirkel met invaller Bovendeur nog even analyseerde. ,,Natuurlijk hoop je dat die gelijkmaker nog valt, maar verwacht had ik hem eerlijk gezegd ook niet meer. Met het inbrengen van Bart gebeurde er wel weer wat. AZ had moeite met zijn spel, hij won ook praktisch alle duels. Zij vluchtten in tijdrekken, terwijl dat niet had gehoeven, maar het werd ze uiteindelijk wel fataal. Natuurlijk is dat teleurstellend voor hun, maar voor ons was het natuurlijk geweldig. We hebben nu beiden 14 punten, maar wij hebben nog twee wedstrijden tegoed en door het verlies van JVC staan zij nu onderaan en hebben we op hen nog een punt voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. Al met al ben ik tevreden met dit 'winstpunt'."