• Redichem heeft met onmiddellijke ingang gebroken met hoofdtrainer Eddy Hagen (voorgrond, op archieffoto).

    Dick Martens

Redichem breekt met onmiddellijke ingang met trainer Eddy Hagen (update)

HEELSUM Vanmorgen heeft het bestuur van c.v.v. Redichem in goede harmonie besloten om de verdere samenwerking met hoofdtrainer Eddy Hagen per direct te beëindigen. De aanleiding van dit besluit zijn de tegenvallende resultaten, waarmee het degradatiegevaar steeds groter wordt. ,,Deze tegenvallende resultaten hebben een brede oorsprong, waar ook de trainer niet altijd invloed op had of kon hebben", legt Redichem-voorzitter Koen Beenen uit.

Dick Martens

Donderdagavond hebben het begeleidingsteam, een afvaardiging van de spelersgroep, de technische commissie en trainer Eddy Hagen zelf,  indringend en constructief met elkaar gesproken. Gespreksthema nummer één was, hoe de huidige situatie omgebogen kon worden om zodoende de komende wedstrijden voldoende punten te kunnen gaan halen om degradatie af te kunnen wenden. Alle partijen hebben onvoldoende aanknopingspunten kunnen vinden om voldoende vertrouwen op de benodigde resultaten te hebben.

ONVOLDOENDE Na de terugkoppeling van het resultaat van dit overleg heeft het Redichem-bestuur besloten om vanmorgen met Eddy Hagen het gesprek aan te gaan. ,,Ondanks dat het bestuur van mening is dat de trainer al het mogelijke gedaan heeft om resultaten te behalen, moet er toch geconstateerd worden dat dit onvoldoende gelukt is.", aldus Beenen. ,,De komende wedstrijden moeten er punten gehaald worden en daarvoor moet er iets veranderd gaan worden. Het bestuur ziet in deze veranderingen geen rol meer voor de huidige trainer." Volgende week zal het bestuur van Redichem met een oplossing komen hoe de rest van het seizoen de training en coaching van hun selectie eruit zal gaan zien.

Aankomende zaterdag zal het begeleidingsteam de coaching van de wedstrijd op zich nemen. ,,Het bestuur betreurt de ontwikkelingen van de afgelopen weken en dankt Eddy Hagen voor zijn inzet en samenwerking", aldus Beenen tot slot.

VERRASSEND Voor Hagen kwam het besluit toch wel verrassend. ,,We gingen gisteren het gesprek aan en wilden er toch met zijn allen de schouders onder gaan zetten. Jammer dat het uiteindelijk leidde tot deze beslissing. Maar ja, dat is nu eenmaal het lot van het trainerschap. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan, maar uiteindelijk moet het vertrouwen wederzijds zijn, maar dat was het helaas niet meer. Dan wordt het een lastig verhaal. Het wordt zaterdag ineens een andere invulling van de dag. Ik kan dan wel bij mij zonen gaan kijken. Zo zie je maar: 'Elk nadeel heeft zijn voordeel'."  Volgend seizoen pakt Hagen 'de trainersdraad' weer op.  Dan staat hij voor de groep bij OSC uit Oosterhout, waar hij al een contract tekende.