• Redichem-voorzitter Koen Beenen werd nadat hij zijn nieuwjaarsspeech had gehouden, tot zijn eigen verrassing, benoemd tot Lid van Verdienste.

  Dick Martens
 • Redichem-secretaris Jan Koenderink spreekt voorzitter Koen Beenen toe.

  Dick Martens
 • Bij Redichem keert Maarten Kerkhof terug als hoofdtrainer. In mei 2016 nam hij, na ruim 6 jaar hoofdtrainerschap op emotionele wijze afscheid.

  Dick Martens
 • CHRC-voorzitter Paul Leertouwer sprak mooie woorden tijdens de nieuwjaarsspeech, waarbij kunstgras een van de thema's was.

  Dick Martens
 • CHRC-trainer Chris van de Peppel gaat aan het einde van het seizoen de club verlaten. Vooruitlopend op dat afscheid mocht hij alvast een cadeau in ontvangst nemen.

  Dick Martens
 • Mark Vos werd gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap

  Dick Martens
 • Een bijzondere onderscheiding viel CHRC-lid Piri Claassen te beurt. Hij is al 70 (!) jaar lid van de club.

  Dick Martens

Redichem begroet Maarten Kerkhof als 'nieuwe' trainer. Bijzonder jubileum bij CHRC

HEELSUM Nadat RVW vrijdagavond de nieuwjaarsreceptie al had gehouden, deden 'de buren' CHRC en Redichem dat op zaterdag. Bij Redichem voerde voorzitter Koen Beenen het woord. Er werden mooie woorden gesproken, blijdschap over het komende kunstgrasveld, gehuldigd, maar 'de klapper' bewaarde hij tot het eind. Hij verraste vriend en vijand met de mededeling, dat 'good old' Maarten Kerkhof weer op het oude nest gaat terugkeren als hoofdtrainer. Hij  volgt de vertrekkende Eddie Hagen op. Maar vervolgens werd Beenen zelf ook verrast, door het feit, dat hij in verband met zijn waarde voor de club en zijn inspanningen rondom 'het kunstgras' op Sportpark Wilhelmina benoemd tot Lid van Verdienste. Bij buurman CHRC was het voorzitter Paul Leetouwer die een volle kantine toesprak. Ook hij sprak zijn blijdschap uit over het komende kunstgras en mocht tot slot nog een bijzondere jubilaris huldigen. Die eer viel Pirri cLaassen te beurt, die maar liefst 70 jaar lid is van de 'Oranje-Blauwen'.

Dick Martens

Redichem-voorzitter Koen Beenen, die dit seizoen de voorzittershamer van Jan Streefkerk , zag tot zijn genoegen een volle kantine zijn speech beluisteren. ,,Redichem is een vereniging die bloeit en toch ook meer is dan voetbal alleen. Op alle vlakken zijn wij in beweging, zo kunnen wij dit seizoen onder andere een beroep doen een zogenaamd zorgteam, bestaande uit onder andere gedragstherapeuten een ergotherapeut en twee vertrouwenspersonen. Dit seizoen hebben we hier al gebruik van kunnen maken. Zij ondersteunen onder andere vrijwilligers, die soms tegen problemen aanlopen, zoals onderling gedrag of motivatie problemen. Wij hebben dat breed opgepakt, met avonden voor ouders en spelers, een plan van aanpak en ik hoor daar hele enthousiaste verhalen over. Daar ben ik heel blij om. We kunnen daardoor de sfeer in de vereniging goed houden, ook als het onderling eens wat minder gaat. Dat maakt onze vereniging 'een all-in vereniging', die meer kan dan alleen voetballen."

KUNSTGRAS 2018 was ook het jaar, dat Jan Streefkerk stopte. ,,Hij kreeg een fantastische afscheidsavond, geheel georganiseerd door enthousiaste leden, waar wij als bestuur niets aan hoefden te doen. Het werd een topjaar. Maar een warm applaus is dan ook nogmaals op zijn plaats." Ook maakte Beenen in de korte tijd dat hij nu voorzitter is al direct, zoals hij formuleerde 'een oh-jé moment mee. ,,Het waren momenten en gesprekken waarbij ik dacht, haal ik het einde van de avond wel, omdat er zo weinig voortgang in zat en word ik daarom straks wel buiten de Redichem-deur gezet." Beenen doelde op het 'kunstgras-proces'. Maar gelukkig stelde de gemeente in februari, na het nodige touwtrekken, duwen, ruzie maken en diverse moties, toch € 450.000,00 ter beschikking om het kunstgrasveld hier te kunnen gaan realiseren. Maar toen moesten we nog een beheerstichting zoeken. Dat werd een zoektocht, maar lukte met MFC Doelum toch op de valreep. Inmiddels is er gestart met de aanleg en gaat het vanaf aanstaande maandag meer en meer vorm krijgen. Als de weergoden willen meewerken zal het veld eind februari/begin maart een compleet, dus met doelen, dug outs en verlichting, opgeleverd kunnen gaan worden."

TRAINER 2019 wordt wat dat betreft een bijzonder Redichem-jaar, want op 29 augustus bestaat de club 60 jaar. ,,In zo'n jaar moet je alles op orde hebben. Het grote jubileumfeest zal op 31 augustus gaan plaatsvinden. Ook gaat de sponsorcommissie aan de slag met de actie 'Vrienden van Redichem', om op die manier gelden te kunnen genereren voor een groot scherm met beamer, die onze kantine meer cachet zal geven, omdat daarop allerlei Redichem-zaken geprojecteerd kunnen gaan worden." Bijzonder is ook het onderwerp 'trainers'. Door allerlei onvoorziene omstandigheden werd eerst gedwongen afscheid genomen van Fred van Zutphen, maar inmiddels heeft ook zijn opvolger Eddie Hagen aangegeven na dit seizoen te vertrekken. ,,Met Eddie waren we graag doorgegaan, maar hij stopt bij ons vanwege privé omstandigheden. Dat was en is natuurlijk zorgelijk." Vervolgens 'filosofeerde' Beenen over het komen en gaan van trainers. ,,Maar het is wel een bruggetje naar, vers van de pers, onze nieuwe trainer. Na een aantal pittige gesprekken en duidelijk onze ambities te hebben uitgesproken kan ik jullie meedelen, dat Maarten Kerkhof weer terugkomt en een tweejarig contract heeft ondertekend." Aan het gejuich af te meten, is 'de verloren zoon' weer meer dan welkom bij 'zijn' club.

VERRASSING Was de nieuwe trainer een verrassing voor velen, Beenen werd vervolgens zelf ook compleet verrast, nadat secretaris Jan Koenderink de microfoon van hem overnam om hem, mede door zijn inspanningen inzake het kunstgras, te benoemen tot Lid van Verdienste van Redichem.,,Nee, die had ik niet zien aankomen. Maar ik ben er natuurlijk wel door vereerd."

CHRC Enkele uren later sprak ook CHRC-voorzitter Paul Leertouwer een goed gevuld clubhuis, waar hij ook wethouder van sport Marinka Mulder en Jan-Harm Vos, bestuurslid van de Beheerstichting Multifunctioneel Centrum Renkum -MFC Doelum-, mocht begroeten, toe. Hij begon zijn speech met het bedanken van zijn voorganger Oswald Veldhuizen, die de hamer overdroeg omdat zijn prioriteiten, als raadslid van de gemeente Renkum, nu op een ander vlak liggen. Helemaal verloren is Veldhuizen niet voor CHRC. Hij blijft, op de achtergrond, nog wel betrokken.

BOUWSTENEN Ook voor Leertouwer en CHRC zijn de vrijwilligers 'de bouwstenen van de vereniging'. ,,Zij hebben ook het afgelopen jaar de handen flink uit de mouwen gestoken. Er werd een nieuw terras aangelegd en ook de damestoiletten kregen een opknapbeurt. De financiële middelen werden gegenereerd door goed werk van de sponsorcommissie. Voor komend seizoen willen we ook het plafond en de vloer van de kantine gaan opknappen."

VLAGGENSCHIP 'Sportief' gaat het CHRC redelijk voor de wind. ,,Al is het jammer, dat we nog maar drie senioren elftallen hebben, maar die hebben wel veel voetbalplezier op- en zeker ook buiten het veld. Met name ons derde elftal is 'de kampioen van de derde helft'." Het eerste team, zoals de voorzitter het typeerde, 'ons vlaggenschip', presteert naar behoren. ,,Zeker een verdienste van onze hoofdtrainer Chris van de Peppel, die de vereniging helaas aan het einde van het seizoen gaat verlaten." Vooruitlopend op zijn definitieve afscheid mocht de zichtbaar blij verraste van de Peppel alvast een cadeau in ontvangst nemen.

JEUGD Het jeugdvoetbal bij CHRC kreeg, mede door een fraai sponsorcontact met Smurfit Kappa Parenco, een fraaie boost, onder andere in de vorm van nieuwe tenues. ,,We gaan na de winterstop met vijf jeugdteams de competitie in, waaronder een prima presterend JO-17, dat de eerste competitiehelft als winterkampioen afsloot. Daarnaast staan er in 2019 de nodige jeugdactiviteiten, zoals een sponsorloop, pupillenkamp en een toernooi, op de agenda.

KUNSTGRAS Evenals de voorzitters van RVW en Redichem stond ook Leertouwer stil bij de nieuwe mijlpaal op Sportpark Wilhelmina: het kunstgras. ,,Via het zogenaamde 'Masterplan Sportpark Wilhelmina' is het traject in gang gezet en nadat voormalig wethouder Eric Heinrich de privatisering van het sportpark op de agenda zette, ook in een stroomversnelling geraakt. Gelukkig werd het 'de politiek' ook wel duidelijk dat er wat moest gaan gebeuren. Te vaak kon er door de slechte gesteldheid van de velden niet getraind of gevoetbald worden. Diverse moties hebben er tenslotte toe geleid, dat er nu een kunstgrasveld wordt aangelegd. Dit onder impulsen van de stuurgroep, de Stichting Doelum en wethouder Marinka Mulder."

HULDIGINGEN Leertouwer besloot zijn nieuwjaarsrede met het huldigen van een tweetal jubilarissen. Allereerst werd Mark Vos in de spotlights gezet. ,,Onze schrijvende kok en gewaardeerd middenvelder si al 40 jaar lid van onze club. In het veld, maar zeker op de dansvloer is hij vaak onnavolgbaar met zijn 'moves'. Daarnaast is hij ook nog actief bij de schoonmaakploeg en als trainer en animator van de jongste jeugd." Vos zou Vos niet zijn, als hij niet op zijn geheel eigen wijze een dankwoord uitsprak. Allereerst hulde hij zich in zijn CHRC-shirt, waarop hij de onderscheiding opgespeld wilde hebben, om vervolgens 'gewapend' met de microfoon een 'allemaal bedankt show' ten tonele bracht. De andere jubilaris was wat rustiger, maar niet minder beduusd van het huldeblijk. Piri Claassen, kreeg een zeer gewaardeerd applaus en een fraaie onderscheiding omdat hij maar liefst 70 (!) jaar lid is van CHRC. ,,Piri was een mooie voetballer, trainer en verzorgen, die onze club al die jaren meer dan trouw is gebleven. Daar zijn wij als vereniging geweldig trots op."