• OVC '85 sloot de reguliere competitie af met een 7-0 overwinning tegen AZ 2000. In Arnhem was topscorer Vincent van Weelden (midden, op archieffoto) maar liefst vijfmaal trefzeker.

    Dick Martens

OVC '85 via monsterscore met vertrouwen richting nacompetitie

OOSTERBEEK OVC '85 heeft lekker kunnen warmdraaien richting de nacompetitie. Daarvoor was het Arnhemse AZ 2000 de ideale opponent. Aan de Drielse Dijk in Elderveld won de formatie van trainer Marco Bosch uiteindelijk met maar liefst 8-0. Topscorer Vincent van Veelden was weer de grote man in de Oosterbeekse aanval. De aanvoerder was maar liefst vijfmaal trefzeker en bracht daarmee zijn totaal op 20 treffers. De andere Oosterbeekse treffers kwamen van Sylvester Regelado, Thijs van Gestel en Corrado Mugisha. Voor AZ 2000 betekende de nederlaag de degradatie naar de 4e Klasse.

Dick Martens

VOL GAS ,,Het is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest", blikt Bosch terug op de zevenklapper. ,,Ik had wel een wat geprikkelder AZ verwacht. Zij vochten voor hun laatste kans, maar alles was minder waar dan dat. Binnen twintig minuten was het al 3-0 voor ons en bij rust 4-0. Dan is de wedstrijd natuurlijk gespeeld en de tweede helft een formaliteit. Natuurlijk heb ik er bij de jongens wel op aangedrongen, niet met de handrem erop te gaan spelen, maar gewoon vol gas te geven. Als je slap begint, ben je niet geconcentreerd en kan je ook zo maar tegen blessures oplopen. Gelukkig kwam die boodschap over en kunnen we schadevrij en met vertrouwen richting nacompetitie."

BATAVIA '90 In dat kader gaf Bosch enkele spelers rust en kregen onder ander andere Kevin van den Borden, Bob Engwirda, Jeroen van Druten en Richard Jansen speeltijd. ,,Het was goed om te zien, dat zij het prima deden en een mooie bijdrage aan de overwinning konden leveren. Nu kunnen we ons met een gerust hart opmaken voor het nacompetitieduel tegen Batavia '90 uit Lelystad. Ik ken de ploeg niet, maar er zijn vanmiddag wat OVC-mensen wezen kijken. Zij zijn periodekampioen geworden in de 3e Klasse B en hebben vandaag met 1-0 van Vios Vaassen gewonnen. We gaan ons goed voorbereiden, meer kunnen we niet doen. Het zal niet makkelijk worden, maar in dergelijke wedstrijden weet je het nooit. Alleen winst telt, dan ga je door naar de volgende play-off ronde. Bij verlies ben je uitgeschakeld."