• Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU
  • Dick Martens/BDU

OVC '85 laat in slotminuut overwinning glippen

OOSTERBEEK OVC '85 leek op de eigen Bilderberg een zwaarbevochten 1-0 zege op de nummer drie van de vierde klasse F, GVA, op het tandvlees over de streep te gaan trekken. Maar in de absolute slotfase bezweek de zwaar onder druk staan de Oosterbeekse defensie alsnog. De uiteindelijke 1-1 eindstand was wel de juiste uitslag in een wedstrijd met heel duidelijk, twee gezichten. Voor rust heerste de thuisclub en was het na de vroege voorsprong wachten op meer doelpunten. Die kwamen echter niet. Na rust heersten de bezoekers, maar tot in de slotminuut slaagden zij er niet in de Oosterbeekse verdedigingsmuur te ontmantelen.

 

Dick Martens

 

Na het laatste fluitsignaal vielen de Oosterbekers uitgeteld en hoofdschuddend op de grasmat, terwijl de gasten uit Doornenburg het gelijke spel begroetten alsof zij niet één, maar drie punten op vreemde bodem hadden veroverd.

  

HEER EN MEESTER ,,Onbegrijpelijk", bazelde OVC-middenvelder Thijs Van Gestel. ,,Voor rust ben je heer en meester en moet je de wedstrijd al beslissen, maar de 2-0 wilde maar niet vallen. Toch speelden we goed en fel en zetten GVA goed onder druk. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht en dan speel je zo'n slechte tweede helft."

 

Van Gestel analyse klopte helemaal. Na de snelle openingstreffer van Paul Bouwman gingen de Oosterbekers op jacht naar meer treffers. Maar hoewel de kansen er wel degelijk waren, veranderde de stand niet en kregen de toeschouwers in het tweede bedrijf een compleet andere wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen kwamen onherkenbaar uit de kleedkamer. Nu heersten de bezoekers en was het enige wat de volgelingen van trainer Peter van den Borden daar tegenover konden stellen was het metselen van een verdedigingsmuur en het spelen van 'de lange bal'.

  

ANGST REGEERT ,,Vreemd, dat je na een toch goede eerste helft, na rust zo terug valt", blikt van den Borden terug. ,,Toch hebben we deze competitie al vaker vlak voor het einde punten verloren. Dat zit bij de jongens natuurlijk ook in de koppies. De angst regeert dan. Ook vandaag weer. Als je ook na rust gewoon blijft voetballen win je deze wedstrijd. Lang hoop je dan dat we nog overeind blijven, maar dan val je in de slotfase toch nog om (doelpuntenmaker: Emiel van Kol). Een domper. We konden na de winst van vorige week tegen Uchta weer wat naar boven kijken. Daarom waren de drie punten vandaag ook zo belangrijk geweest. Voor het ontlopen van de nacompetitie, maar zeker ook voor de moraal. Het mocht echter niet zo zijn."