• Wodanseck maakte het in eigen huis de aanstaande kampioen en 'buurman' erg lastig. Het werd in Wolfheze uiteindelijk 1-2. Lukas de Vries (nr. 9, op archieffoto) scoorde de enige Wolfhezer treffer.

    Dick Martens

OVC’85 met moeite langs Wodanseck

WOLFHEZE Op bezoek bij Wodanseck heeft OVC '85 een grote stap naar het kampioenschap gezet. De Oosterbeekse koploper  won na een moeizame wedstrijd met klein verschil van de hard werkende thuisploeg: 1-2. Door de driepunter heeft OVC '85 in de laatste drie duels nog vier punten nodig om de titel te veroveren en naar de 3e klasse te promoveren. Omdat directe concurrent Zeewolde zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen Fortissimo speelt, kan een zege de Oosterbeekers in Arnhem tegen De Paasberg zaterdag al de kampioensbloemen opleveren.

DERBY Wodanseck begon de derby uitstekend en kwam na tien minuten verrassend op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Lukas de Vries. De talentvolle De Vries anticipeerde goed op een verre inworp van Thom van Dijk en scoorde fraai. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting de goed georganiseerde defensie van Wodanseck, al kreeg De Vries nog een grote  kans op een tweede doelpunt. Na rust bracht Koen Vermooten OVC'85 op gelijke hoogte, waarna De Vries met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Vermooten werd uiteindelijk de matchwinner door de winnende treffer binnen te schieten: 1-2.

BREEKPUNT Trainer Frank de Vries over de nederlaag. ,,Wij hebben vandaag een goede partij gespeeld en waren dichtbij een stunt. Na onze voorsprong begonnen we er echt in te geloven, OVC had duidelijk erg veel moeite met onze speelwijze. Uiteindelijk is de rode kaart het breekpunt van de wedstrijd. Hoewel de scheidsrechter de tweede gele kaart kon geven, vond ik de arbitrage vandaag erg matig". Zijn collega-trainer Wim Kamphuis sprak na afloop van 'een zware bevalling',  maar was uiteraard blij met de winst.