• Foto: RVW

Oud RVW-voorzitter Jan Mulder onder grote belangstelling begraven

RENKUM Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag oud-voorzitter van RVW, Jan Mulder, begraven. Mulder bereikte de respectabele leeftijd van 90 jaar.

 

Dick Martens

 

Mulder overleed na een kort ziekbed. Hij verbleef al enige tijd in verzorgingshuis Het Beekdal in Heelsum. In oktober vierde hij in het bijzijn van zijn familie nog zijn negentigste verjaardag.

 

ZIJN CLUB De oud-voorzitter diende 'zijn' club als preses in twee termijnen. Maar naast zijn bestuurlijke activiteiten was hij ook een RVW'er in hart en nieren. Hij had een uitgesproken mening over het voetbal en ventileerde die ook zonder schroom. Maar hij steunde de 'blauw-witten' in voor- en tegenspoed. Bezocht vrijwel elke wedstrijd van het eerste team, maar stond ook op de zaterdagen veelvuldig bij jeugdwedstrijden langs de lijn.

 

DOORTASTEND Zoals ook op de website van RVW valt te lezen was hij een clubicoon. 'Vele jaren was hij een doortastend en slimme voorzitter, die als geen ander mensen aan zijn vereniging kon binden'. Hij was rechtlijnig, recht door zee, maar bovenal eerlijk. Als er problemen waren werden die 'in de kern' aangepakt en met een schouderklopje, een fijne glimlach en onder het genot van een biertje ook snel weer opgelost.

 

BILJARTEN Niet alleen voetballen deed hij bij RVW, maar ook kaarten en zijn andere grote passie, biljarten. Daarbij niet schromend om een misser van zijn tegenstander met engelengeduld en vakmanschap 'te analyseren' en vervolgens perfect laten zien hoe het wel had gemoeten. Die innemendheid en gedrevenheid maakte hem een graag gezien persoon bij RVW en ten tijde van zijn periode ook als Renkums winkelier en familieman.

 

HERINNERINGEN Dat bleek vrijdag ook weer eens bij zijn uitvaart, die vooraf werd gegaan door een mooie dienst in de overvolle O.L.V. Ten Hemelopneming in Renkum. Ook op begraafplaats Harten namen veel vrienden en bekenden, die Mulder een warm hart toedroegen, waardig afscheid, om aansluitend bij restaurant Campman, samen met de familie fijne herinneringen met elkaar op te halen.