• Dick Martens

Oud-ONA '53 trainer André Hagen wordt hoofdtrainer bij FC Jeugd

WAGENINGEN Aan het einde van vorig seizoen scheidden zich de wegen van hoofdtrainer André Hagen en de club waar hij de afgelopen drie seizoenen de scepter zwaaiden, ONA '53. In goed onderling was besloten het dienstverband geen vervolg te geven. Hagen speelde met het idee om zich te gaan oriënteren op welk vlak hij zijn vrije tijd'ging invullen. Dat hoefde niet persé 'in het voetbal' te zijn en een sabbatical leek aanstaande. Maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kon, want Hagen kon de lokroep van het Edese FC Jeugd toch niet weerstaan en leidde vrijdagavond al de eerste training bij de derdeklasser.

 

Dick Martens

 

,,Ja, dat was een korte sabbatical", lacht Hagen. ,,Maar nadat men mij benaderde om 'hun' hoofdtrainer te worden, hebben we een aantal goede gesprekken gehad en werd ik steeds enthousiaster. Een dienstverband was dan ook het logische gevolg. FC Jeugd heeft een prima selectie, met veel individuele kwaliteiten. Ik ben toch blij weer als trainer voor een groep te staan en heb er weer echt zin in."

 

Bij FC Jeugd volgt Ahmet Kilic op. De club nam begin september afscheid van de 33-jarige oefenmeester, omdat hij nog altijd niet over een UEFA B-diploma beschikte en zodoende niet als trainer aan de slag kon in de derde klasse. Ook had hij het te druk met zijn werk. De honneurs werden tot vrijdag overgenomen door assistent-trainers Mo Hamdaoui en Mustafa Özturk.

 

SPOREN VERDIEND Ook bij FC Jeugd waren ze uiteraard blij dat Hagen toephapte. ,,Er zijn een aantal positieve gesprekken geweest met Hagen. Hij heeft vanavond (vrijdag, Red) de training al geleid. Ik denk dat deze trainer prima past bij de selectiegroep. Hij beschikt over een gevarieerde oefenstof en heeft de laatste jaren in het trainersvak zijn sporen wel verdiend", laat technisch manager Melis Versteeg weten.

 

SAILLANT DETAIL De 57-jarige trainer werkte eerder onder meer bij Fortissimo (5 jr), SKV (4 jr), WAVV (3 jr) en recentelijk dus bij ONA'53 (3 jr). Saillant detail is dat juist ONA'53 zondag de eerste tegenstander van de nieuwbakken FC Jeugd-trainer en zijn team is. In het bekerduel, het laatste in de poulefase, moet Hagen proberen zijjnn nieuwe club naar de volgende ronde te loodsen.

 

Foto: Andre'Hagen (tweede van rechts op archieffoto, nog als trainer van ONA '53) is de nieuwe trainer van de Edese derdeklasser, FC Jeugd