• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Opnieuw derbyzege voor OVC '85

OOSTERBEEK OVC '85 en derby's. Het is dit seizoen een garantie voor punten. De Oosterbeekse formatie kwam tot zaterdag twee keer in actie tegen streekgenoot SKV uit Wageningen, waaruit vier punten werden gehaald en bij de competitiestart was de ploeg op Sportpark Wilhelmina, Redichem met 4-1 ruimschoots de baas. De ploeg uit Heelsum, die geplaagd door blessures al maanden worstelt met een krappe selectie en mede daardoor veel punten verloor, was nu op Sportpark de Bilderberg de volgende opponent voor OVC '85. En evenals vorige week was de ploeg van trainer Marco Bosch de sterkste. De Gemeentelijke derby eindigde, na een ruststand van 1-0, uiteindelijk in een vrij eenvoudige 3-0 eindzege.

Dick Martens

Niet het sprankelende spel van beide ploegen was op en rond het Oosterbeekse kunstgras gespreksonderwerp nummer één. Dat was in eerste instantie de stormachtige westenwind, maar ook een opvallend gezicht in de selectie van de gasten. Door de al eerder gememoreerde krapte in de selectie van de Heelsumers had trainer Eddy Hagen 'good old' Bart Bovendeur aan zijn selectie kunnen toevoegen. De rijzige voormalig Redichem-topscorer begon vooralsnog op de reservebank.

OVERWICHT De thuisclub startte de derby, letterlijk maar ook figuurlijk 'met de wind in de rug'. Nadat eerst Redichem, door toedoen van Joeri Schouten het eerste plaagstootje uitdeelde, was het vervolgens de thuisclub dat het meeste balbezit had. Tot echte kansen leidde het optisch overwicht nog niet. Maar OVC '85 heeft nog altijd de beschikking over topscorer Vincent van Weelden. Ook nu brak de aanvaller met 'een neusje voor de goal', de ban. Nadat hij een eerdere poging op spectaculaire wijze gestopt zag door Redichem-doelman Jasper Tijssen, liet hij de doelman na ruim veertig minuten spelen wel kansloos (1-0).  Collega-aanvaller Nick Bijlsma verzuimde vervolgens het duel al voor het rustsignaal te beslissen.

LOB ,,Ondanks de voorsprong en het veldoverwicht, vond ik dat wij niet goed speelden", keek Bosch terug op de eerste helft. ,,We waren wel de beter voetballende ploeg, maar slordig in de laatste fase. Zo speelden we ook nog in de beginfase van de tweede helft. Maar echt in de problemen zijn we niet geweest. Na de tweede goal van Vincent (van Weelden) was de wedstrijd eigenlijk al beslist." Van Weelden was er na afloop nog niet over uit, welke treffer mooier was. Die tegen SKV, al bestempeld als 'Doelpunt van de Maand', of de stilistische lob van vanmiddag. ,,Ik denk toch die van vandaag", lachte de topscorer.

TROEFKAART Bosch conclusie was juist. Na rust begon Redichem nu gesterkt door de rugwind, beter aan de wedstrijd. Er werd wat meer druk gezet richting het Oosterbeekse strafschopgebied, maar de goed geposteerde defensie bleef toch relatief eenvoudig overeind. Redichem-trainer Hagen vond het met nog ruim twintig minuten te spelen tijd om zijn 'troefkaart' uit te spelen. Bart Bovendeur ontdeed zich van zijn trainingspak en kwam in het veld voor Bram de Boer. Maar goed en wel binnen de lijnen zag hij eerst OVC-middenvelder Luuk van gestel een enorme kans missen en nog geen minuut later, collega-aanvaller van Weelden met een schitterende lob de derby al beslissen (2-0). In de slotfase maakte Nick Bijlsma aan alle onzekerheid een einde door ook de 3-0 nog op het scorebord te brengen. Na afloop van de derby was iedereen het er wel over eens dat de thuisclub de terechte winnaar was en werd er realistisch, maar ook, in beide kampen, hoopvol vooruitgekeken.

HELPENDE HAND ,,Dat was een vreemde invalbeurt", lachte Bovendeur. ,,Ik was koud in het veld toen die 2-0 viel. Dan is de wedstrijd gespeeld. Natuurlijk hoop je dat je meer van waarde kunt zijn, maar dat zat er vandaag nog niet in. Ik werd onlangs door jan Streefkerk benaderd met de vraag, omdat de nood natuurlijk hoog was, hoe ik over een rentree dacht. Ik heb toen toegezegd, dat ik dat wel wilde. Nadat ik een jaar helemaal niet meer had gevoetbald, speel ik nu weer in het derde. Ik zal er niet in alle wedstrijden bij zijn, maar als de trainer mij nodig heeft, kan hij een beroep op mij doen. De club zit natuurlijk nog in mijn hart en ondanks mijn drukke baan en onze twee jonge kinderen, wil ik toch wel een helpende hand toesteken en ik hoop dan, dat ik in volgende wedstrijden meer inbreng kan hebben."

FIT EN BREED Ook 'zijn' trainer was blij, dat hij kan beschikken over een extra aanvaller, die zijn 'Redichem-sporen' al ruimschoots heeft verdiend. ,,Vandaag kon hij die stempel nog niet drukken. OVC was de veel betere ploeg, maar in wedstrijden met tegenstanders waarvan ik denk, die wij beter partij kunnen geven, zal hij zeker zijn waarde kunnen bewijzen. Vandaag speelden we weliswaar wilskrachtig, hadden wat kleine kansen, maar was het krachtsverschil te groot." Collega Bosch heeft die personele problemen vooralsnog niet. ,,De selectie is fit, breed en sterk. Als ik wisselspelers inbreng wordt de ploeg niet zwakker. Een luxeprobleem, waar we wel de vruchten van plukken."