• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Ook amateurvoetballers halen voetbalschoenen weer uit het vet 

WAGENINGEN-HEELSUM Nadat zaterdagavond het voetbalseizoen officieel werd afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tussen Vitesse en Feyenoord, zijn inmiddels ook op de diverse amateurvelden in de regio een aantal clubs hun voorbereidingen begonnen om goed getraind en fit aan de start van het seizoen 2017-2018 te gaan beginnen.

 

Dick Martens

 

De eersten waren ongetwijfeld de selectiespelers van CVV Redichem. Nieuwbakken trainer Fred van Zutphen, die clubicoon Maarten Kerkhof, is opgevolgd verzamelde 'zijn' mannen al op 31 juli op Sportpark Wilhelmina, waar op dat moment ook een van de finalisten van het vrouwen-EK, Denemarken, nog actief was. Van Zutphen was op het moment dat hij zijn contract ondertekende (januari 2017) clubloos, waardoor hij alle tijd en ruimte had om zijn nieuwe selectie aan het werk te zien.

 

 

MOOI BEELD ,,Ik kreeg daardoor al een mooi beeld van de jongens", aldus van Zutphen bij zijn eerste trainingen in Redichem-tenue. ,,Nu werken we in alle rust aan de voorbereiding. We zijn vroeg begonnen om, die gelegenheid was er en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ondanks de vakantieperiode kan ik al over een aardige groep en vooral gretige groep beschikken, die praktisch helemaal intact is gebleven. Een groep met ook voetballende kwaliteiten. Daar kan ik mooi op voortborduren."

 

 

NIEUWE AANWINSTEN Ook de Doorwerthse eersteklasser Duno is al volop in training. Het trainersduo Lodewijk de Kruif en Jacob van Zanten dirigeerde de selectie, vol nieuwe aanwinsten, zoals vorig seizoen al gebruikelijk was naar het kunstgras van Wvv Wageningen, op Sportpark De Zoom. Vorige week donderdag verzamelde de spelersgroep zich daar voor het eerst. Naast nieuwelingen als een Kevin Sissing (vv Bennekom), Bart van Brakel (DOVO) en Giovanni Scherrenberg (Vitesse), waren er ook een drietal spelers 'op proef' bij de ambitieuze Doorwerthse club.

 

 

PROEFSPELERS De in Roemenië geboren Ier, Marco Chindea (23), die een week in het Fletscher Hotel in Doorwerth verblijft en laatstelijk in clubverband uitkwam voor het Ierse Bohemians Dublin. Ook Junior Albertus (20) betrad het Wageningse kunstgras. De jongeling vertoonde laatstelijk zijn voetbalkunsten bij HHC Hardenberg. De in Willemstad geboren aanvaller was daarvoor actief in de jeugd van Feyenoord en speelde vervolgens bij FC Emmen en WKE. Kars Vierwind completeerde het trio proefspelers. De tweebenige 24-jarige middenvelder werd in Zevenaar geboren en speelde onder ander voor de Graafschap, FC Oss en FC Lienden. Het is aan trainer de Kruif of het drietal straks ook bij de competitiestart het Duno-shirt zal gaan dragen.

 

 

ONDER CONTROLE Voor het Wageningse WAVV begon de voorbereiding zondagmorgen. Op het zonovergoten kunstgrasveld verzamelde trainer Ronald Lieftink zijn selectie voor de eerste training. De ouverture van de nieuwe trainer, die Armand Mannen opvolgde en vorig seizoen zijn periode bij SV Otterlo afsloot met een kampioenschap, bestond uit een lange warming-up, veel rek- en strekoefeningen, maar liet zijn spelers ook werken aan het balgevoel. ,,Alles onder controle", opperde Lieftink tussen de oefeningen door. ,,Er wordt in ieder geval al lekker gewerkt." De komende weken zullen ook de diverse andere regio-voetballers aan hun voorbereiding gaan beginnen."

 

Foto's 1 t/m 4: Duno

Foto's:5 t/m 7: Redichem

Foto's: 8 t/m 11: WAVV