• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

ONA '53 wacht met smart op eerste zege

WAGENINGEN ONA '53 hunkert naar de eerste driepunter. De ploeg van trainer André Hagen speelt dit seizoen in de voor velen onbekende 3e Klasse D in de afdeling Zuid 1. Een klasse die weliswaar pittig is, maar waar de Wageningers met hun kwaliteiten goed in mee kunnen draaien. Maar dan doen winstpartijen natuurlijk wonderen. Maar daar wacht ONA na drie partijen te hebben gespeeld. Ook tegen het bezoekende Vriendenschaar stond de ploeg na 90 minuten spelen met lege handen. Na een vroege voorsprong lukte het niet die vast te houden of uit te breiden. Nog voor rust kwamen de gasten op 1-2. Na rust knokte de thuisclub zich weer naast de Culemborgers, om in de slotfase toch nog onderuit te gaan. Het werd uiteindelijk 2-4.

 

Dick Martens

 

ONA nam vanaf de aftrap brutaal het initiatief. Dat werd al snel beloond met een treffer van de mee opgekomen aanvoerder Luuk van der Harst. Hij zag zijn kopbal met een fraaie boog over de Vriendenschaar doelman zweven (1-0). Maar in plaats van vertrouwen, sloop er wederom onzekerheid in de ploeg. ,,Dat is een beetje het euvel waar we momenteel mee kampen", aldus Hagen. ,,We kunnen moeilijk met een voorsprong omgaan." Dat werd ook de gasten duidelijk. Zij zetten éen tandje bij' en stonden nog voor rust op een 1-2 voorsprong.

 

 

MINIMAAL EEN PUNT ,,In de rust heb ik besloten om met drie spitsen te gaan spelen", legt Hagen de tactiek die zijn ploeg in het tweede bedrijf ging spelen uit. ,,Daarmee verrasten we Vriendenschaar en kwamen we door een benutte strafschop van Tim Dierkes weer langszij (2-2). En zij kwamen, omdat die speler die de overtreding op Elia (Palermo) maakte zijn tweede gele kaart kreeg. Dan denk je toch, dat je minimaal dat punt kunt vasthouden, maar helaas gaat het in de slotfase dan toch weer mis." Ook Vriendenschaar werd weer in het zadel geholpen door een toegekende strafschop. In de 89e minuut ging verdediger Miquel de Wilde in de fout. Vanaf elf meter was doelman Jari van de Peppel vervolgens kansloos (2-3). Voor de doelman een teken om in de blessuretijd mee ten aanval te gaan, maar daar maakte de tegenstander vervolgens optimaal gebruik van. Na een afgeslagen corner verdween de bal even later in het door van de Peppel verlaten doel (2-4).

 

 

ZUID AFRIKA ,,We wilden zo graag die overwinning", somberde aanvoerder Luuk van der Harst na afloop. ,,Dar hikken we echt tegenaan. Maar zelfs met 11 tegen tien lukte het niet om de bal in de ploeg te houden en de vrije man te vinden. Die eindpass ontbreekt dan. We verzuimen dan ook het geduld te bewaren, te gaan voetballen. Te snel wordt weer 'de lange bal' gespeeld." Revanche nemen op de matige seizoenstart is er voor van der Harst 'even' niet bij. ,,Nee, ik vertrek voor drie weken met mijn moeder naar Zuid Afrika. Ik heb daar 11 maanden gewoond toen ik er voor de ABN bij de ICT-helpdesk werkzaam was. Natuurlijk is het voor de ploeg een slecht moment, maar er is meer in de wereld dan voetbal. Ik heb er lang over nagedacht, maar nu toch de beslissing genomen. Ik wil die kans niet laten lopen en de knoop doorgehakt."