• Dick Martens

ONA '53 toont veerkracht en wint

WAGENINGEN In de strijd om te overleven in de 3e Klasse heeft ONA ' 53 goede zaken gedaan. De ploeg van trainer André Hagen was door de wat mindere resultaten, in de laatste weken, wat weggezakt richting de gevarenzone. Toch zag het er in de beginfase opnieuw zorgelijk uit voor de Wageningens. Bij rust werd er tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Maar de ruggen werden gerecht en de achterstand door treffers van Roel van der Harst en Erik Wijnen weer geëgaliseerd. In de 94e minuut was het Jordy van Silfhout die door het benutten van een strafschop alsnog de winnende treffer liet aantekenen.

 

STRAFSCHOPPEN ,,Een fantastische overwinning", aldus een dolblije en opgeluchte Hagen. ,,We hebben onszelf nu eindelijk eens beloond, al moesten we er wel lang op wachten en leken we genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Een minuut voor de 'winnende' stafschop, miste Roel van der Harst vanaf de elfmeter stip. En na de benutte strafschop was het ook nog eens 'billenknijpen'. In het rumoer om die strafschop lag het spel nog enige tijd stil, maar ook daarna liet de scheidsrechter nog lang doorspelen. Gelukkig konden we de 2-3 vasthouden. Deze overwinning, die we ook echt nodig hadden, geeft in ieder geval een goed gevoel. Ik heb diep respect voor mijn ploeg, die tot het gaatje is gegaan voor deze overwinning. Ook hoop dat we dit goede gevoel mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijden." 

 

Foto: ONA ' 53 trainer Andr'e Hagen (midden, op archieffoto) had na de 2-3 overwinning op Hatert diep respect voor zijn ploeg, die na een 2-0 achterstand veerkracht had getoond, waardoor de drie punten mee naar Wageningen gingen.