• Dick Martens
  • Dick Martens
  • d
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

ONA '53 na verlies tegen koploper in zwaar weer

WAGENINGEN ONA '53 zit momenteel in een moeilijke fase. De ploeg van John van Dijk, die dit seizoen het trainersstokje van André Hagen overnam, wachtte nog altijd op de eerste overwinning en als dan ook nog eens (mede)koploper DIO '30 naar Wageningen komt wordt die eerste overwinning op voorhand al een 'lastig verhaal'. Toch was het spel van de thuisclub in de beginfase en werd er niet onverdiend een voorsprong genomen, maar nadat de ploeg uit Druten vervolgens snel  terugsloeg speelde de thuisclub een volgende verloren partij. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk maar liefst 2-5.

 

Dick Martens

 

Toch leek het aanvankelijk rustig te blijven op Sportpark Van Ketwich Verschuur, want een enorme hoosbui had het speelveld en vooral de doelgebieden omgetoverd tot een zompige grasmat en werd er besloten om het duel af te gelasten. Maar nadat scheidsrechter Patrick Baardman was gearriveerd en het veld inspecteerde werd besloten om het duel, een half uur later dan gepland, toch door te laten gaan.

 

 

MENTALE TIK Vervolgens bleek het weer vervolgens 'de barometer' voor de wedstrijd van ONA. Nadat de ploeg door een prima doelpunt van Dannie Lamers op een terechte voorsprong was gekomen, schoven er boven het hoofdveld donkere wolken voorbij. En op het moment dat de hemelsluizen opengingen scoorden de gasten 'uit het niets' in de 28e minuut de gelijkmaker, om even later vanaf de strafschopstip ook nog eens op voorsprong de rust in te gaan. ,,Die strafschop, die er in mijn ogen geen was, bezorgde ons een mentale tik. Dan ga je toch weer met een rotgevoel naar de kleedkamer", somberde van Dijk na afloop. ,,Om het over die eerste goal maar niet te hebben. Daar kan je niet op trainen. Dan kom je na rust al snel op 1-3. Mar dan zie je dat er toch wel karakter in de ploeg zit. We knokken ons terug naar de 2-3 en is er weer hoop."

 

 

OPRICHTEN Helaas voor Van Dijk en zijn ploeg duurde die hoop maar een luttel minuutje, want toen lag de 2-4 al achter ONA-doelman Jari van de Peppel. Ook in die fase had de blauwe lucht weer plaats gemaakt voor een gitzwart wolkendek, waaruit ook nu weer een geweldige plensbui naar beneden kwam. Misschien waren het symbolische tranen, want kort voor tijd werd het leed en de problemen voor de thuisclub nog vergroot (2-5). Toch weigert van Dijk nu al de handdoek te gooien. ,,Nee zeker niet. Ook bestrijd ik dat er donkere wolken boven onze ploeg hangen. Natuurlijk liegt de ranglijst niet, maar ik ben ervan overtuigd dat wij ons weer gaan oprichten. Natuurlijk moeten die verdedigende fouten eruit en moeten wij wat slimmer spelen. Ik doel daarbij op de strafschoppen die we tot nu toe tegen hebben gekregen. Dat waren er al vier tot nu toe. Er is zeker wat werk aan de winkel, maar daar loop ik niet voor weg. Ik ben ervan overtuigd, dat wij zeker terug gaan komen."