• ONA '53-trainer Marcel Nijhuis (staand) zag zijn ploeg in en tegen Westervoort, na een valse start, uiteindelijk met 3-0 verliezen.

    Dick Martens

ONA ’53 verliest in Westervoort door ‘valse start’

WAGENINGEN ONA '53 heeft het de nummer drie van de 4e Klasse D, SC Westervoort, niet moeilijk kunnen maken. Maar dat had de ploeg van trainer Marcel Nijhuis wel aan zichzelf te danken. De reden was, zoals Nijhuis het formuleerde: 'de valse start'. Binnen 10 minuten keken de Wageningers al tegen een bijna onoverkomelijke 2-0 achterstand aan. Kansen op de aansluitingstreffer waren er zowel vlak voor rust en ook kort na rust nog wel, maar omdat die werden gemist werd het voor de Wageningers uiteindelijk toch een kansloze missie. Vlak voor het einde van de wedstrijd moest ONA '53 ook de 3-0 nog incasseren.

Dick Martens

TELEURSTELLEND ,,We verliezen de wedstrijd echt in het eerste kwartier", aldus Nijhuis terugkijkend naar die dramatische beginfase. ,,En dat, terwijl ik de ploeg daar nog zo voor had gewaarschuwd. We speelden onze eerste wedstrijd dit seizoen ook tegen Westervoort (waar ex-Wodanseck-speler Lukas de Vries een basisplaats had). Toen kwamen we, doordat zij ons direct onder druk zetten, ook heel snel op achterstand. En als je dat nu weer overkomt is dat teleurstellend. Daarbij komt, dat wij vooral voor rust ook praktisch geen kansen hebben kunnen creëren. Maar juist op de momenten, dat we ze wel kregen hadden we moeten toeslaan. Daar kan je dan weer moed uit putten en er op die manier nog een wedstrijd van maken. Helaas waren we daar vanmiddag niet toe in staat. Dan moeten we volgende week zondag, als Arnhemia op bezoek komt, maar revanche gaan nemen."