• ONA '53-trainer Marcel Nijhuis (3e van links) zag zijn ploeg, in het thuisduel tegen SC Westervoort, met 4-1 verliezen.

    Dick Martens

ONA ’53 in thuisduel onderuit tegen SC Westervoort

WAGENINGEN ONA '53 is de terugkeer in de vierde klasse begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis, die dit seizoen het trainersstokje overnam van John van Dijk, zag zijn ploeg tegen het bezoekende SC Westervoort, al snel op achterstand komen. Maar nog voor rust, mede door prima spel, kwam de thuisploeg door een doelpunt van Roel van der Harst, in de 30e minuut, weer langszij. Maar na rust speelde ONA '53 onherkenbaar en werd afgetroefd op twee in het voetbal toch wezenlijke elementen: felheid en slordigheid. Uiteindelijk gingen de gasten met een alleszeggende 1-4 overwinning huiswaarts.

Dick Martens

SPIEGEL ,, De conclusie is, dat we ons echt een spiegel moeten voorhouden", keek Nijhuis terug op de matige vertoning na rust. ,,Eigenlijk was er, op de snelle achterstand na, niets aan de hand. We moesten ons even instellen op het omgaan met hun speelwijze,. Zij speelden voornamelijk de lange bal. Dat deden we vervolgens goed en kwamen terecht op gelijke hoogte. Maar na rust werden we echt afgetroefd op felheid. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Kort na rust kregen we twee doelpunten tegen en waren we niet meer in staat om het tij te keren."

BOODSCHAP Nijhuis gaf zijn ploeg na afloop nog wel een boodschap mee. ,,Welkom in de vierde klasse, heb ik gezegd. De ploeg zal eraan moeten gaan wennen, dat bij de meeste tegenstanders strijd het voornaamste wapen is. Dat veroordeel ik zeker niet, maar wij zullen ons daartegen moeten wapenen. Toch wanhoop ik nog zeker niet. In de voorbereiding hebben we bij vlagen prima voetbal laten zien. Maar nogmaals, met voetbal alleen red je het in de vierde klasse niet. Dat werd vandaag wel pijnlijk duidelijk."