• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

ONA ’53 de sterkste in regionale derby met CHRC

HEELSUM Op Sportpark Wilhelmina in Heelsum troffen de regio-rivalen CHRC en het Wageningse ONA '53 elkaar in een duel waar niet echt veel meer op het spel stond dan 'de eer'. De Wageningers verhuizen volgend seizoen naar de zaterdag en CHRC had voor aanvang van de derby al voldoende afstand tot de gevarenzone gecreëerd. Maar toch kwamen beide ploegen zeker binnen de lijnen om voor de winst te gaan en ondanks de verzengende hitte leverde het weliswaar een foutenfestival op, maar ook veel kansen over en weer. In het benutten ervan toonde ONA '53 zich wat slagvaardiger. Voor rust zette Björn van de Brink de ploeg van trainer Marcel Nijhuis op voorsprong. Diezelfde van de Brink verdubbelde na rust de score, waarna CHRC-aanvaller Davey Jansen de spreekwoordelijke eer redde en de eindstand op 1-2 bepaalde.

Dick Martens

Beide ploegen waren in het begin wat zoekende, maar CHRC slaagde er het eerst in om wat lijn in het spel te krijgen. Het leverde direct een kans op voor Lenie Onderstal, maar de aanvaller verzuimde de rust te bewaren en miste. De gasten toonden zich wat dat betreft een stuk slagvaardiger. De eerste kans betekende, na 18 minuten spelen, direct de voorsprong De CHRC-defensie bezorgde zelf de bal bij de snelle van de Brink, die het cadeautje gretig en koelbloedig uitpakte (0-1).

KOELBLOEDIG ,,Dat gebeurt ons de laatste weken telkens", mopperde CHRC-trainer Chris van de Peppel, terugkijkend op de situatie rond de openingstreffer. ,,Dan loop je na ruim een kwartier alweer achter de feiten aan. Om moedeloos van te worden." En de thuisclub had vervolgens geluk, dat ONA-middenvelder Emiel Cortenbach niet dezelfde koelbloedigheid ten toon spreidde als van de Brink. Waar die scoorde faalde de middenvelder en hield daarbij CHRC nog in leven. En omdat ook Yordi van Silfhout voor rust weigerde de trekker definitief over te halen, bleef de 0-1 stand tot de rust op het scorebord.

AANSLUITINGSTREFFER Na rust was het opnieuw ONA dat als snel weer een mogelijkheid kreeg, maar daarna was het vooral CHRC-aanvaller Lenie Onderstal, die de thuisclub in een zetel had kunnen hijsen, maar de snelle vleugelspits had duidelijk zijn dag niet. Die had collega-aanvaller van de Brink duidelijk wel, want zijn tweede kans leverde ook zijn tweede treffer op (0-2). En omdat CHRC ook na de verdubbeling van de score kansen bleef missen, leek de Wageningse zege veilig gesteld te zijn. Even dreigde de aansluitingstreffer van Davey Jansen het ONA-feestje nog te gaan verstoren, maar de ONA-verdediging liet zich in de slotfase niet meer verschalken.

VERDIEND ,,Ik vond dat we, op basis van de hele wedstrijd, toch wel verdiend hebben gewonnen", aldus ONA-trainer Nijhuis na afloop. ,,We hadden het ons voor rust al wel wat makkelijker kunnen maken, maar dat verzuimden we helaas. Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en over het feit, dat ik B-junior Stan van Geffen nog speelminuten kon laten maken."

MINDER BLIJ Enige meters verderop, met een verkoelend biertje in de hand, was van de Peppel uiteraard wat minder blij. ,,Als je dergelijke kansen mist, dan verdien je het ook niet om te winnen. Qua werklust kan ik de jongens niets verwijten, maar die fouten de we te vaak maken natuurlijk wel. En als je toch een handvol kansen krijgt, dan mogen er wel een paar benut worden, toch?"