• Het parcours van de wegwedstrijd van het NK Wielrennen komt door Wageningen.

    KNWU

NK Wielrennen komt door Wageningen

WAGENINGEN Het parcours van het Nederlands Kampioenschap (NK) wielrennen in Ede komt eind juni ook over Wagenings grondgebied. Zowel de beloften-, de vrouwen- als de mannenwedstrijd voert onder meer op de Wageningse Berg. Dat heeft de organisatie dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Boy Imminck

Het NK Wielrennen is een meerdaags evenement dat op woensdag 26, zaterdag 29 en zondag 30 juni in de gemeente Ede wordt gehouden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen plaats. Die route komt niet door Wageningen, maar doet onder meer nationaal park De Hoge Veluwe aan.

WEGWEDSTRIJD Vanaf zaterdag 29 juni komt Wageningen in beeld, dan zijn de eerste wegwedstrijden van de vrouwen elite en beloften. Op zondag 30 juni strijden de mannen elite om de rood-wit-blauwe kampioenstrui in de wegwedstrijd. De koers komt Wageningen binnen via de Dr. W. Dreeslaan en bereikt vervolgens de Mansholtlaan. Na een paar honderd meter slaat het peloton linksaf de Geertjesweg op. Via de Hartenseweg zetten de renners weer koers richting Bennekom. De mannen komen negen keer langs, de beloften zes keer, de vrouwen vier keer.

Meer informatie over de route is te vinden op www.nk2019.nl. Aanmelden voor de officiële toertocht op zaterdag 29 juni kan via www.nederlandseloterijnktoertocht.nl.