• De nieuwe trainer van GVC, Riza Bican, maakte in april al kennis met 'zijn' club en de selectie. Drie weken geleden begon hij, samen met Joost de Jong (links) enthousiast aan zijn nieuwe uitdaging.

    Dick Martens

Nieuwe trainer Riza Bican enthousiast over start bij GVC

WAGENINGEN  Onder leiding van de nieuwe trainer Riza Bican is GVC drie weken geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Wanneer de voortekenen niet bedriegen, zou de Wageningse studentenformatie komend jaar wel eens meer dan competitievulling kunnen zijn en als outsider starten aan de 4e klasse B. De bekercampagne van GVC verloopt in ieder geval perspectiefrijk, het internationale gezelschap heeft zelfs een kans om voor de eerste keer de poulefase te overleven.

BEHOORLIJK NIVEAU Na een vroegtijdig afscheid van Marcel van Dijk werd Riza Bican in april als nieuwe trainer van GVC gepresenteerd. De 43-jarige Amersfoorter trainde op dat moment het hoogste jeugdelftal van SVL en was verder onder meer bij VVZA, Victoria en SEC werkzaam geweest. Zijn eerste indruk over GVC is erg positief: "Ik ben echt verrast dat er zoveel talenten rondlopen. Vorig seizoen heb ik wat wedstrijden gezien en toen zag ik leuke voetballers maar met weinig discipline en niet allemaal technisch even vaardig. Wij zijn nu drie weken bezig en we hebben al een behoorlijk niveau. Elke training doen er weer drie nieuwe jongens mee, de bekerduels gebruiken we ook als veredelde oefenwedstrijden".

GRIEKSE DOELMAN Bican: ,,Samen met Joost de Jong, die de oude kern natuurlijk goed kent, willen we straks een sterke, slimme en uitgebalanceerde selectie van 22 man neerzetten. Dan kunnen we ook gerichter trainen". De resultaten tot nu toe zijn ook niet verkeerd: GVC won knap met 3-0 van Lienden, verloor met 2-0 van derdeklasser Redichem en versloeg Edesche Boys in een oefenwedstrijd met 7-0. Niet slecht voor een ploeg die later aan de voorbereiding begon en toen nog zonder keeper zat. ,,Gelukkig hebben we met Konstantinos Oroilidis een uitstekende Griekse doelman gevonden, een hele gedreven keeper die ook een prettig persoon en al reserve-aanvoerder is. Hoewel GVC zich op papier door een zege in het bekerduel op Cito voor de volgende ronde van de beker kan plaatsen als Redichem niet van Lienden wint, richten we ons vooral op de competitie".

De competitie start voor GVC op 22 september met een thuiswedstrijd tegen Dodewaard (Aftrap: 14.30 uur).