• Nick de Bondt (op archieffoto) is de tweede winterse versterking voor Duno. De aanvaller komt op huurbasis van Spakenburg naar Doorwerth.

    foto: Peter van Veen

Nick de Bondt tweede winterse versterking Duno

DOORWERTH Duno heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. De Doorwerthse hoofdklasser neemt per direct Nick de Bondt op huurbasis over van de topamateurs van Spakenburg. De 24-jarige aanvaller is na Jordi Balk (FC Lienden) de tweede winterse versterking voor Duno. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif hoopt zich dit seizoen via de districtsbeker voor de landelijke KNVB Beker te plaatsen en via de strijd om de derde periodetitel alsnog voor promotie naar de Derde Divisie te spelen.

TALENT Nick de Bondt gold als een enorm talent. Via Otterlo en Vitesse kwam de linksbenige aanvaller in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In Amsterdam wist hij niet door te breken, maar via Go Ahead Eagles en FC Dordrecht haalde hij toch het betaald voetbal. De Bondt speelde onder meer drie duels in de eredivisie. In 2016 maakte de tegenwoordig in Arnhem woonachtige De Bondt de overgang naar De Treffers, waar hij twee seizoenen speelde en furore maakte. Zo was hij in Groesbeek in het eerste seizoen verantwoordelijk voor negen doelpunten en vijftien assists. In het tweede seizoen was hij tienmaal trefzeker en dwong hij een overgang naar Spakenburg af. Onder trainer John de Wolf werd het eerste half jaar in Spakenburg geen succes, waarna beide partijen in de winterstop besloten de speler te verhuren. Duno hoopt dat De Bondt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk zijn debuut kan maken op Sportpark De Waaijenberg.

HUURCONTRACT ,,Wij zijn met Nick de Bondt overeengekomen dat hij het komend half jaar bij DUNO speelt'', bevestigt Duno-trainer Lodewijk de Kruif. ,,Het huurcontract is getekend. Ik heb alleen begrepen dat de afwikkeling van zijn nog 1,5 jaar durend contract met Spakenburg niet helemaal is afgehandeld. Maar dat is een zaak tussen hem en Spakenburg. Ik ga er van uit dat dit goed komt. Nick is een speler die ik al een paar jaar volg. Een uitstekende speler uit de regio. Kan goed uit de voeten op de flanken, en is ook op 10 goed inzetbaar. Voor ons zeker een versterking.''