Na tien jaar weer vrouwenrugby in Wageningen

WAGENINGEN Na een gat van tien jaar, heeft Wageningen weer een vrouwenrugbyteam binnen de grenzen. Ze speelden afgelopen weekend hun eerste wedstrijd, en wonnen ruim.

Aanvoerster Suzanne Petiet: ,,We zijn zo opgewonden dat wij voor het eerst sinds tien jaar ons eigen team weer hebben! We kijken erg uit naar meer rugby en mooie tijden.'' Afgelopen zaterdag speelden ze hun eerste wedstrijd tegen Utrecht. De overwinning ging naar de Wageningse ploeg: 29-12.

DE ZOOM Het heeft jaren geduurd, maar na tien jaar is het gelukt: een volledig vrouwenrugbyteam neerzetten. Voor WUR-studenten en Wageningse rugbyspelers een droom die uitkomt. Het vorige vrouwenteam viel in 2007 uit elkaar vanwege een gebrek aan leden. Nu het team volledig is, hoeven de speelsters niet meer het hele jaar door vermoeiende trainingsreisjes naar Arnhem en Doetinchem af te leggen, waar het team onderdeel was van een cluster sinds 2007. De rugbysters hebben nu een eigen veld bij Sportpark De Zoom, waar ze voor zowel trainingen als wedstrijden terecht kunnen.

Het Wageningse team heeft nu ook een oproep voor nieuwe leden. Voor iedereen die geïnteresseerd is heeft het Wageningse dames rugbyteam elke dinsdag om 19.45 uur introductiesessies en reguliere wedstrijden bij Sportpark De Zoom.