• B. Hermansz

Montessorischool wint met overmacht Belmonte Scholierenloop

WAGENINGEN De Montessorischool heeft de Belmonte Scholierenloop met grote overmacht gewonnen. De Wageningse basisschool behaalde zaterdag 5 maart in het Belmonte Arboretum 55 punten. De nummers twee, de Jozefschool, en drie, de Nijenoord, kwamen tot 27 en 21 punten. Omdat het de derde achtereenvolgende keer is dat de Montessorischool de Scholierenloop wint, mag ze de wisselbeker houden.

De Belmonte Scholierenloop van de Wageningse atletiekvereniging Pallas'67 is een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd voor basisscholieren uit Wageningen, Rhenen, Renkum en Bennekom. De kinderen, dit jaar ruim 200, lopen eerst een individuele wedstrijd. Daarna vindt de uiterst spannende scholenestafette plaats. Bij beide krijgen de snelsten punten, die meetellen voor de eervolle titel 'Snelste School'.

De Montessorischool bracht dit jaar 38 lopers in het veld. Zo bezien is de vierde plaats voor de Piekschool, met 16 lopers, of de vijfde van de Prinsenakker, met veertien lopers, buitengewoon eervol.

De concurrentie staat echter te trappelen. Met name de verrassend grote deelname van drie scholen uit Bennekom en drie uit Renkum gaat er vast voor zorgen dat volgend jaar een ander dan de Montessorischool zich 'Snelste School' mag noemen.

foto Kinderen van de Wageningse Montessorischool vieren hun overwinning in de Belmonte Scholierenloop.