• GVC won met maar liefst 12-0 van het maar met negen maan aantredende Ede/Victoria. Interim-trainer Joost de Jong (rechts als speler op archieffoto) zag zijn ploeg flink aan het doelsaldo werken.

    Dick Martens

Monsterscore GVC tegen negental Ede/Victoria

WAGENINGEN GVC heeft de grootste overwinning in de moderne clubhistorie geboekt. Op eigen veld werd met maar liefst 12-0 gewonnen van Ede/Victoria, dat de wedstrijd vanwege personele problemen met slechts negen man moest spelen. Narcis Ferrer Ledo en Douwe de Vries wisten allebei driemaal te scoren. Door de monsterzege blijft GVC knap vierde en in de race om de nacompetitie te halen. Alleen een periodetitel van het lager geklasseerde Dodewaard zou nog roet in het eten van de Wageningse studentenvereniging kunnen gooien.

NUMERIEKE MEERDERHEID Op De Bongerd heeft GVC revanche op Ede/Victoria genomen. In Ede verloor de Wageningse studentenformatie eind oktober de enige wedstrijd voor de winterstop met 2-1. Zaterdagmiddag waren in Wageningen de rollen omgekeerd, al was er nauwelijks sprake van een wedstrijd door de numerieke meerderheid van GVC. Halverwege ging GVC met een 5-0 voorsprong rusten door drie doelpunten van Narcis Ferrer Ledo en goals van Jort Alterburg en de van een blessure teruggekeerde clubtopscorer Jurrian Veldhuizen. Na rust was Douwe de Vries driemaal trefzeker, scoorde Veldhuizen zijn tweede goal en wisten Tijn Grevink en aanwinst Stijn Slaats hun eerste seizoenstreffer te scoren. Doelman Konstantinos Oriolidis scoorde vanaf de strafschopstip ook nog eenmaal.

DOELSALDO Interim-trainer Joost de Jong: ,,De tegenstander kwam met negen man, voor ons was het belangrijk om aan het doelsaldo te werken. Meer valt er eigenlijk niet over deze wedstrijd te zeggen. Het was voor ons in ieder geval een leukere middag dan voor de spelers van Ede/Victoria".  

Zaterdag kan GVC in en tegen Harskamp een belangrijke stap richting de nacompetitie zetten door een vierde achtereenvolgende zege te boeken.