• Foto: Judith Onderstal

Meer dan nuttige zege voor DKOD

RENKUM De opdracht voor DKOD, voorafgaande aan het duel met de hekkensluiter van de 3e Klasse F, De Eemvogels, was meer dan duidelijk. Alleen de winst telde. Wilde de ploeg van het trainersduo Jaap Jochems en Peter van Ballegooijen nog een rol van betekenis blijven spelen in de strijd om promotie dan mogen er geen punten meer verloren gaan. De spelers en speelsters hadden die opdracht meer dan duidelijk meegekregen en beschaamde het in hen gestelde vertrouwen niet. In Doelum behaalde de thuisclub een verdiende, maar zeker ook een nuttige zege. Bij rust leidde de ploeg al met 12-5, om met een uiteindelijke 20-15 overwinning tevreden van het veld af te stappen.

 

Dick Martens

 

,,Hoewel De Eemvogels onderaan staan, hebben ze toch een paar bepalende spelers waar wel degelijk rekening gehouden moet worden", analyseert Jochems. ,,Hun probleem is vaak wel, dat er niet veel lijn in hun spel zit. Daar moesten wij gebruik van maken en de ploeg ook zeker niet onderschatten. Gelukkig deden we dat ook niet. Hoewel het in de beginfase nog gelijk opging, namen we vervolgens meer en meer het initiatief en scoorden we, veelal van afstand, ook nog eens regelmatig. In die fase nam routinier Sanne Soplanit, die de door studie afwezige Kim van Breukelen prima verving, de ploeg op sleeptouw. Mede daardoor en de zuiver schietende Derk-Jan Hooijer, gingen we met een ruime (12-5) de rust in."

 

ZAKELIJK Jochems gaf de ploeg voor de tweede helft de opdracht mee om verdedigend wat 'specifiekere keuzes te maken'. ,,Maar het leek erop, dat we juist wat minder scherp speelden. Daardoor gaven we de gasten het initiatief, die daar goed van profiteerden. Ook onze productie liet in die fase te wensen over." 'Mee scoren' was daarom vervolgens het devies. ,,Natuurlijke wilden we verder uitlopen, maar dat zat er even niet meer in. Maar gelukkig bleven we onze doelpunten meepakken. Jammer dat met wat te zakelijk en misschien wel wat saai spel moest. Dan zou het mooi zijn als er wat meer publiek in de hal zou zitten. Hun enthousiasme kan je dan net dat extra zetje geven dat je in een moeilijke fase nodig hebt. Ik hoop dat dat in de loop van het seizoen ook gaat gebeuren. Maar vooralsnog ben ik natuurlijk blij met de winst en het vertoonde spel in de eerste helft."

 

Door de zege houdt DKOD aansluiting bij de twee koplopers Tiel '92 en Kesteren waarop respectievelijk drie en vier punten op ingelopen moet worden. Dat kan volgende week al meer gestalte gaan krijgen, want dan ontvangt DKOD de nummer twee op de ranglijst Tiel '92 in Doelum (aanvang: 19.30 uur).

 

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer 7, Sanne Soplanit en Jaap Jochems 4, Stefan Vorage 3, Geertilde Hooijer en Rico Derksen 1.

 

Foto: Sanne Soplanit (Rechts op archieffoto in het duel met Hellas) had een groot aandeel in de overwinning van DKOD op het bezoekende De Eemlanders. De rouitinier speelde een prima wedstrijd en scoorde ook nog eens vier keer.