• Dick Martens

Mark van Wijk start vol vertrouwen

WAGENINGEN Na vier seizoenen John van Dijk stond in augustus bij WVV Wageningen met Mark van Wijk een nieuwe trainer voor de groep. Een jeugdige trainer (34) die dag en nacht met voetbal bezig is en met zijn duidelijke en aanvallende visie vol enthousiasme en vertrouwen aan de klus in Wageningen is begonnen.

 

Peter de Kinder

 

"Eind vorig jaar werd ik door Wageningen benaderd of ik open stond voor een gesprek. Ik heb in het verleden bij Bennekom met een aantal jongens gevoetbald en zo was mijn naam gevallen. We hebben een prima oriënterend gesprek gehad waarna via Twitter al gemeld werd dat ik de nieuwe trainer zou worden, maar dat was veel te voorbarig. Ik was ook in gesprek met een andere vereniging. Uiteindelijk gaf het verhaal van Wageningen de doorslag: er zijn veel jeugdspelers die de stap naar de senioren gaan maken. Ik moet voor een goede doorstroming zorgen waardoor er een stabiel en herkenbaar Wageningen gaat ontstaan. In het verleden heb ik bij Bennekom, NEC en Oranje onder 15 veel met jeugd gewerkt, dus deze opdracht past perfect bij me".

 

 

GEMATIGD POSITIEF De nieuwe Wageningen-trainer is gematigd positief over de voorbereiding: "Ik heb gemerkt dat ons niveau nog veel te wisselvallig is. We gaan een nieuw systeem spelen met twee spitsen, aanvallender voetballen. Vroeg druk zetten, de eerste optie vooruit zoeken. Dat is voor de meeste spelers een verandering, dat kost tijd. In de voorbereiding tegen sterke tegenstanders bleek dat ook wel, al was de bekerwedstrijd tegen Ede/Victoria (3-2 winst) ons beste duel tot nu toe. Ik heb al veel gesprekken gehad met de spelers, ik ben een communicerende trainer. De spelers uit de jeugd moeten wennen aan het seniorenvoetbal, toch zitten er uiteindelijk 13 jeugdspelers in de selectie van 34 man. Wij werken met een kleine vaste groep van 16 spelers bij het eerste, waar elke week een speler van het tweede aan wordt toegevoegd die dit afgedwongen heeft. Het tweede krijgt sowieso een upgrade: Sander Koenen is een uitstekende trainer, de materialen zijn goed geregeld en we trainen tegelijkertijd".

 

GEWENST SYSTEEM Van Wijk kijkt vol vertrouwen vooruit: "Binnenkort hebben wij nog een groepsgesprek om de doelstelling voor het seizoen te bepalen, maar mijn doel is om voor 1 december het gewenste systeem te kunnen spelen. Als we dat kunnen is Wageningen met attractief en aanvallend voetbal kanshebber voor de tweede of derde periode".