• Duno bereikte door een gemakkelijke zege op Groen Wit '62 de volgende bekerronde. In Apeldoorn werd het 5-0 voor de ploeg uit Doorwerth. Shapoul Ali (op archieffoto) was een van de Doorwerthse doelpuntenmakers.

    Dick Martens

Makkelijke bekerzege Duno in Apeldoorn

DOORWERTH Duno heeft zich probleemloos gekwalificeerd voor de tweede ronde van de districtsbeker. In Apeldoorn versloeg het met veel wisselspelers aantredende Duno donderdagavond Groen Wit'62 met duidelijke cijfers: 0-5. Ahmed Lak wist tweemaal voor de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif te scoren.

KATER WEGSPOELEN Groen Wit'62 uit Apeldoorn-Oost speelt in de 4e klasse F van het zondagvoetbal en neemt dankzij goede resultaten in de thuiswedstrijden een positie in de subtop in. Zonder de geschorste Ted Heijckmann kon Duno donderdagavond de kater van de laatste competitiewedstrijd een beetje weg spoelen. In Aalten verloor Duno zaterdag door een tegentreffer in blessuretijd van AZSV, waardoor de kopgroep van de Hoofdklasse B voorlopig uit zicht is geraakt.

RUST Lodewijk de Kruif had enkele basisspelers rust gegeven en gunde onder meer doelman Stefan Reijnders, de weer fitte Giovanni Scharrenberg, Ahmed Lak, Roy Talsma, Anass Aamri en Shapoul Ali een basisplaats. Op het kunstgrasveld van Sportpark de Maten besliste Duno in het eerste kwartier het duel dat vanwege het te grote kwaliteitsverschil nooit echt een wedstrijd was via doelpunten van Ahmed Lak en Ryan Bouwmeester. Het te slordig spelende Duno wist pas na rust de derde treffer te scoren via Shapoul Ali. Nadat ook derde doelman Sam van der Veer en Christian Gandu waren ingebracht, scoorde Lak het vierde Doorwerthse doelpunt. Uiteindelijk won Duno dankzij een eigen doelpunt van Groen Wit'62 in het laatste kwartier het bekerduel met 0-5.LOTING De KNVB verricht op dinsdag 13 november in Zwolle de loting voor de tweede en derde bekerronde , de volgende bekerwedstrijd van Duno wordt dinsdag 27 of woensdag 28 november gespeeld. Duno is dit weekend vrij en speelt in aanloop naar de belangrijke thuiswedstrijd van volgende week zaterdag tegen Excelsior'31 maandagavond in Wageningen een oefenwedstrijd tegen FC Lienden.