• Dick Martens

Maarten Kerkhof verruilt Redichem voor Otterlo

HEELSUM Redichem-trainer Maarten Kerkhof maakte deze week in samenspraak met het bestuur bekend, dat hij de club na dit seizoen zou gaan verlaten. Ook een aantal kilometers ten noordwesten van Heelsum werd een trainersafscheid aangekondigd. Bij Otterlo ging trainer Ronald Lieftink zijn heil op een andere sportaccommodatie zoeken. Hij tekende enige dagen later al een contract bij het Wageningse WAVV. Maar ook het Otterlo bestuur stapte snel in de trainerscarrousel en presenteerde vanavond hun nieuwe trainer: Maarten Kerkhof. Hij zette zijn signatuur onder een éénjarig, met een optie om de verbintenis nog met een jaar te kunnen gaan verlengen.

 

Wim van Kessel/Dick Martens

 

,,Wij voelden vorige week al aankomen dat Ronald weleens zou kunnen vertrekken'', reageert Gerard de Rooij, bestuurslid technische zaken bij Otterlo. ,,We hebben toen Maarten al laten weten dan interesse te hebben. Die liet vervolgens weten zeker met ons om de tafel te willen gaan zitten. Woensdag was er eerst een rondleiding. Daarna een eerste gesprek met de technische commissie. Vrijdagavond heeft een afvaardiging van de selectie met Maarten gesproken. ,,Zowel de technische commissie als de spelers waren enthousiast."Vervolgens werden er snel 'spijkers met koppen geslagen'.  ..Ik denk dat wij in Maarten Kerkhof een super vervanger van Ronald Lieftink hebben", vervolgt de Rooij enthousiast. ,,Hij heeft veel ervaring als voetballer en ook als trainer. Redichem is een soortgelijke club als Otterlo. Daar heeft hij zes jaar getraind. Wij zijn dan ook superblij met hem."

 

SNEL GEGAAN Ook Kerkhof (41) zelf was snel 'om'. Hij tekende vanavond al bij zijn nieuwe club,,Ik heb bij Redichem een mooie tijd gehad en we gaan er ook nog een mooi laatste half jaar van maken. De club en ik waren toe aan wat anders. Ja, en zodra je dan je afscheid aankondigt gaat het toch ineens snel. De klik met Otterlo was er direct. Ik kende de club natuurlijk al. Ik heb ook al gesproken met een afvaardiging van de spelersgroep. Ook dat gaf mij aleen goed gevoel. De insteek, hoewel je dat nooit helemaal zeker weet, is wel dat de groep ook volgend seizoen bij elkaar zal blijven. En de accommodatie is natuurlijk fantastisch. Een wereld van verschil met Redichem. De clubs komen denk ik aardig overeen. Natuurlijk wil ik ooit op een hoger niveau trainen. Maar met de huidige spelersgroep en de jeugd die eraan komt, kan ik zeker hier bij Otterlo mijn ei kwijt. Ik kan niet anders zeggen dat ik het super vind, dat ik hier komend jaar hoofdtrainer ben. Het zou ook mooi zijn dat Redichem en Otterlo elkaar komend seizoen in de derde klasse tegen gaan komen. Maar dat zien we volgend seizoen wel. Beide clubs hebben wat dat betreft nog een mooie klus te klaren. En ik hoop natuurlijk dat beiden het seizoen met een feestje kunnen besluiten. Maar nogmaals, ik heb er erg veel zin. En dat gevoel heerst er bij Otterlo ook. Evenals Redichem is ook Otterlo een èchte vereniging. Dat proefde ik vanavond al, bij de gesprekken, maar ook net al aan de bar. Ik ga dan ook met een goed gevoel weer huiswaarts."