• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Luid bejubelde periodetitel voor OVC '85

OOSTERBEEK De klok op de Bilderberg 'tikte' al bijna de 100 minuten aan. Aan beide kanten van het uurwerk stond een 2-2. Die stand zou voor thuisclub OVC '85 genoeg zijn voor het winnen van de periodetitel, winst voor tegenstander ESA zou het feestje nog kunnen verstoren en de Arnhemmers weerde kans bieden om die zo felbegeerde titel te kunnen gaan veroveren. Op de Oosterbeekse bank en bij het merendeel van de aanwezige supporters steeg de spanning naar het kookpunt, met name bij trainer Marco Bosch en enige meters verder bij zijn vrouw. Bij beiden was de ontlading, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Geubels, dan ook groot, hartverwarmend en emotioneel. Wat volgden waren mooie omhelzingen bij spelers, technische staf en de trouwe OVC-supporters.

Dick Martens

Maar voor het zover kon komen werd het op de Bilderberg een meer spannend dan fraai duel, dat pas diep in de eerste helft een beetje op gang kwam. Beide trainers hadden voor een behoudende tactiek gekozen, waarbij Bosch, in verband met blessures zijn opstelling flink had moeten omgooien. Zo verhuisden aanvallers Nick Bijlsma en aanvoerder Vincent van Weelden, maar ook middenvelder Luuk van Gestel naar de laatste linie en werd routinier Joost Jansen als spits geposteerd. Toch was het voor de spelers niet helemaal vreemd, want destijds tegen VV Dieren, werd er al eens in dezelfde samenstelling gespeeld. Dat pakte, met een eclatante 4-0 zege, prima uit.

NAUWKEURIG De eerste opwinding op het warme kunstgras ontstond na een klein kwartier spelen. Het betekende ook direct de voorsprong van de bezoekers. Door weifelend optreden van de OVC-defensie kon Chris Zangi ongestoord 'de verre hoek' zoeken en vinden (0-1). Lang konden de Arnhemmers niet van de voorsprong genieten, want nadat van Weelden op het middenveld de ESA-aanval vakkundig onderbrak en op de rechtervleugel Jesper Onck had bediend, was het vervolgens Stijn van der Weerden die de teruggelegde bal nauwkeurig en hard achter ESA-doelman Remon Elbers schoot (1-1). Diezelfde Elbers kon twee minuten laten voor de tweede keer de trieste gang naar het net maken, nadat 'de andere Stijn' (van den Driesschen) de bal achter de wanhopig grabbelende doelman had gegleden (2-1). Dat was ook de stand bij rust.

WAKE UP CALL Na rust werden de toeschouwers aanvankelijk opnieuw niet verwend met goed voetbal en technische hoogstandjes. Maar vlak voor de drinkpauze ontbrandde het duel enigszins. Die onderbreking gaf OVC-trainer Bosch de kans om zijn ploeg weer bij de les te krijgen, omdat ESA vlak daarvoor twee enorme kansen had gemist. De 'wake up call' miste zijn uitwerking niet, al had de poging van Ampa van der Drift een beter lot verdiend, terwijl ook van der Driesschen en invaller Joep Corbeek er niet in slaagden om de bevrijdende derde treffer op het scorebord te krijgen. Die kwam er zelfs helemaal niet, wel een hectische en lange slotfase, waar het over en weer kansen 'regende', maar er slechts een tot een doelpunt leidde. Die kwam van de voet van ESA van Thom Mutgeert, wiens voet de bal in een onoverzichtelijke scrimmage de bal, voor die maar net de doellijn passeerde, het laatst beroerde (2-2). Maar verder liet OVC het niet komen en kon na lang wachten het feest beginnen.

UDEN Na mooie omhelzingen keek verdediger Sylvester Regelado terug op een ook voor hem bijzonder seizoen. ,,Hier hebben we hard voor gewerkt, het was jammer dat we het onszelf in de laatste fase van deze wedstrijd nog zo moeilijk maakten. Maar we hebben vooral na de winterstop een mooie serie neergezet en was dit de beloning." 'De linkspoot' komt wekelijks vanuit Uden naar Oosterbeek en kreeg onlangs gezinsuitbreiding. ,,Ik heb wel in de buurt gekeken, om daar te gaan voetballen, maar ik heb het hier zo goed naar mijn zin dat ik ben gebleven en er zelfs nog een jaartje aan vastplak. De reistijd neem ik voor lief, gewoon omdat ik het hier echt geweldig naar mijn zin heb en misschien volgend seizoen wel een klasse hoger kan spelen. Maar dat is op de zaken vooruitlopen, nu eerst maar even een klein feestje vieren."

APFELKORN En vieren gaat 'zijn' trainer zeker ook. ,,Ja daar gaat wel een flesje Apfelkorn soldaat gemaakt worden", aldus Bosch met een mooie brede lach op zijn gezicht. ,,Ik had dit spelbeeld wel verwacht en ook wist ik, dat wij op sommige posities wat minder kwaliteit hebben dan ESA, maar wij zijn een hecht team, dat voor elkaar door het vuur gaat en dat bewijs werd vanmiddag maar weer eens bewezen. Natuurlijk was ie 0-1 een domper, maar gelukkig stonden we snel weer waar we wilden staan: op voorsprong. Natuurlijk was het op het einde nog even 'billen knijpen', maar konden we uiteindelijk toch die felbegeerde periodetitel gaan vieren."

BELONING Bosch besefte ook wel, dat ze weliswaar wat te vieren hadden, maar eigenlijk 'nog niets hebben'. ,,Maar als je voorafgaand aan het seizoen de wens uitspreekt, dat je doelstelling handhaving is en je ziet nu waar we daadwerkelijk staan, dan doen we het prima. Maar als je dan eenmaal zover bent gekomen, wil je verder e ik ben ervan overtuigd, dat dat ook mogelijk is. Dat verdient deze club, waar ik het geweldig naar mijn zin heb, ook. We hebben echt stappen gemaakt en promotie zou dan een fantastische beloning zijn. Maar nu eerst 'aan de Apfelkorn', dan pakken we volgende week de draad wel weer op."