• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Luid bejubeld kampioenschap OVC '85

OOSTERBEEK De zogenaamde 'voetbalkenners' wisten het voor aanvang van het seizoen 2017-2018 zeker. OVC '85 was in de 4e Klasse D de gedoodverfde kampioen. De ploeg van scheidend trainer Wim Kamphuis, stapte over van de zondag- naar de zaterdagcompetitie, bracht vervolgens een prima selectie bijeen en stelde de stelde de kenners vervolgens niet teleur. Op bezoek bij de Paasberg werd de kroon op het werk gezet. Hoewel het duel leed onder de warmte, het matige speelveld en toch ook wel onder de Oosterbeekse kampioensstress was het eindresultaat, een 3-0 overwinning, meer dan verdiend. Daarna begon het lange wachten op de einduitslag van concurrent Zeewolde. Die speelden in Ede tegen Fortissimo, maar in tegenstelling tot in Arnhem waar om 14.30 uur werd afgetrapt, begon het duel in Ede pas om 15.00 uur. Terwijl er alvast wat flesjes bier werden ontkurkt en gespannen de diverse 'uitslagen-Apps' werden bekeken, konden de kampioensmedailles uiteindelijk door Nico van den Ham, de vertegenwoordiger van de KNVB, worden omgehangen en werd er toch nog een uitbundig feestje gevierd.

Dick Martens

Het duel kwam moeilijk op gang. OVC's bedoelingen waren duidelijk: 'Snel scoren'. Een waar bombardement volgde, maar lang stond Paasberg-doelman Wilco van Walen 'hinderlijk' in de weg bij schoten van onder andere topscorer Vincent van Weelden, Thijs van Gestel, Nick Bijlsma en Koen Vermooten. Toch moest ook OVC-doelman René Gerrist nog even 'vol aan de bak'. Met twee geweldige reflexen binnen een minuut zorgde hij ervoor, dat het na een half uur spelen nog steeds 0-0 stond. Toch gingen de gasten verdiend op voorsprong rusten. Het was middenvelder Thijs van Gestel die uiteindelijk de ban brak (0-1).

PANTOFFEL Na rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Een toch wat nerveus OVC, dat wanhopig op zoek ging naar de 2-0 en waarschijnlijk de definitieve beslissing. Ook nu wankelde de hechte verdedigingsmuur bij tijd en wijle, maar een bres werd er vooralsnog niet ingeschoten. Toch bezweek 'de gele muur' uiteindelijk toch. En hoe. Nick Bijlsma nam een kwartier voor tijd een corner van invaller Terence Mesaki, ineens op zijn pantoffel. De bal sloeg als een granaat binnen (0-2). Dat was de luid bejubelde bevrijding. In de slotfase maakte 'doelpuntenmachine' van Weelden zijn faam nog even waar, door OVC's derde en zijn 35e treffer te produceren (0-3). Wat volgde was het wachten.

IJZERSTERK Ondertussen keek trainer Kamphuis nog even, met een trotse en mooie glimlach op zijn gezicht terug op de aanloop naar de uiteindelijke titel. ,,Ook nu was het knokken tegen een tegenstander die er alles aan deed om ons het voetballen en scoren onmogelijk te maken. Daar hebben we dit seizoen veelvuldige tegenaan moeten knokken. Maar daarin zijn wij zeker gegroeid en win je dergelijke wedstrijden dan toch. Mentaal zijn wij ijzersterk en we kunnen natuurlijk ook geweldig voetballen. Van daaruit maken we veel en ook mooie goals. Dat zag je ook vanmiddag weer. Ik ben dan ook blij voor de ploeg, de club en natuurlijk ook voor mijzelf, dat we dat met een meer dan verdiend kampioenschap hebben kunnen bekronen. We hebben het dit seizoen prima gedaan. We hebben de minste verliespunten van alle vierdeklassers in Oost, we hebben een geweldige topscorer in ons midden en een keeper die praktisch niet te passeren is en de minst gepasseerde keeper is."

BIER-DOUCHE Meer tijd om te analyseren was er niet. Kamphuis nam vervolgens de regie van de prijsuitreiking in handen. Met een mooie typering voor elke speler, dirigeerde hij zijn spelers richting de kampioensmedaille en de bloemen. Na de ceremonie werd hij 'beloond' met een ferme bier-douche, maar onderging die met veel plezier, om daarna samen met zijn dolblije selectie uitbundig op de kampioensfoto vastgelegd te worden. Volgende week, als de kampioen EFC ontvangt op de eigen Bilderberg, zullen de festiviteiten die bij een dergelijke titel horen, nog even 'dunnetjes' worden overgedaan.

Video: Dick Martens