• Foto: Vitesse
  • Foto: Vitesse

Luc Castaignos nieuwste aanwinst Vitesse

ARNHEM Aanvaller Luc Castaignos komt Vitesse versterken en sluit per direct aan bij de Arnhemse selectie. De 24-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van Sporting Lissabon.

 

 

Castaignos doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. In dienst van de Rotterdamse ploeg maakte de aanvaller ook zijn debuut in het betaald voetbal. In het seizoen 2010|2011 liet Castaignos met vijftien doelpunten in de Eredivisie van zich spreken. Daarmee verdiende hij een transfer naar Internazionale. Vervolgens was Castaignos drie seizoenen belangrijk voor FC Twente, waar hij respectievelijk dertien, veertien en tien treffers maakte in de Eredivisie. Na avonturen bij Eintracht Frankfurt en Sporting Lissabon keert de aanvaller dit seizoen weer terug op Nederlandse bodem.

 

 

GOEDE GESPREKKEN ,,Ik heb goede gesprekken gehad met Vitesse. De keuze voelt goed en ik wil weer belangrijk zijn voor een team. ook moet het plezier, mijn lach, weer terugkomen.", liet hij na 'het voorstelrondje op de club' weten. ,,Ik heb in Lissabon eeen jaar gehad, waarbij ik zeker ook mooie momenten heb meegemaakt en veel heb geleerd, maar uiteindelijk wil je ook zelf voetballen. Ik had in Bas Dost natuurlijk een een fantastische spits voor mij en die heeft er gewoon 34 ingeschoten. Dan is het ook logisch dat je kans niet komt en de trainer op zo'n speler bouwt. Met alle respect voor Bas. Wat hij gedaan is iets heel groots."

 

 

GOEDE BAND De spits keek natuurlijk verder. Daarbij kwam dat hij Vitesse-trainer Henk Fráser nog goed kende uit de periode dat hij assistentrainer bij Jong Oranje was. ,,Die heeft in deze overgang zeker een grote rol gespeeld. We hadden daar al een goede band en mede daardoor is ook de keuze op Vitesse gevallen. Maar zeker ook het feit dat Vitesse Europees voetbal gaat spelen. Elke speler wil 'Europees' spelen en daar ben ik er zeker ook een van." 

 

 

VAN WOLFSWINKEL Ook spiegelt de nieuwe aanvaller zich aan zijn voorganger, Ricky van Wolfswinkel. ,,Ik denk niet alleen dat ik hem als voorbeeld zie. Ik denk dat elke speler dat doet. Ricky heeft het hier natuurlijk fantastisch gedaan. Ik hoop dat ik hetzelfde kan doen. Daar ga ik elke dag keihard voor werken, omdatzelfde te kunnen bewerkstelligen. Ook daarom heb ik de keuze voor Vitesse gemaakt. Mede ook door de manier waarop Ricky zich hier heeft  laten zien."

 

 

BIJZONDER DOELPUNT Saillant detail is dat Castaignos zijn eerste goal in de eredivisie juist tegen zijn nieuwe werkgever maakte. ,,Dat klopt, dat was mijn debuutwedstrijd in de Kuip. Als ik het mij nog goed herinner was het een voorzet van de zijkant, waarop ik anticipeerde en binnen tikte. Dat was mijn eerste voor Feyenoord. Nu hoop ik snel de eerste goal voor Vitesse te kunnen gaan maken."  Over de concurrentiestrijd, die hij met Tim Matavz aan zal moeten gaan, heeft de nieuwe spits, die met rugnummer 14 zal gaan spelen een duidelijke menig. ,,Concurrentie maakt je beter. Uiteindelijk moet je niet een dusdanige concurrent van elkaar worden, dat je elkaar gaat haten, want uiteindelijk is Vitesse het belangrijkst. Je moet met zijn allen werken naar een positie op de ranglijst, waar iedereen tevreden over moet zijn. ook als team. Wij moeten het gewoon samen gaan uitvechten. We gaan wel zien wie dat gaat winnen. De trainer zxal daar uiteindelijk een beslissing over nemen. En als je zoveel wedstrijden speelt heb je ook twee goede spitsen nodig. En als we, met zijn allen, aan het einde van de rit een goede prestatie hebben neergezet, dan ben ik ook een gelukkig mens.

 

 

DUBBEL BEZET Ook technisch directuer Mo Allach is duidelijk over de keuze om Castaignos te halen. ,,We wilden de spitspositie zo goed mogelijk dubbel bezet hebben. Met de komst van Luc is dat gelukt. Luc weet wat er gevraagd wordt van een spits, zowel in de Eredivisie als in Europees verband. Nu Luc aansluit, hebben we ook in de aanvalslinie volop concurrerend vermogen."