• Foto: Lotto-Jumbo
  • Foto: Lotto-Jumbo

Legden Kjeld Nuis en Carlijn Achtereekte 'gouden basis' in Doorwerth?

DOORWERTH Het Olympisch geweld is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten in PyeongChang. Nederland houdt zich meer dan voortreffelijk staande in de Zuid-Koreaanse wintersportenclaves. Vooral in de schaatshal en het ijsstadion waar de Nederlandse shorttrackploeg in actie komt. De eerste gouden Nederlandse medaille was voor Carlijn Achtereekte. Haar gouden race op de 3.000 meter verraste vriend en vijand. Vervolgens volgden nog gouden medailles voor Sven Kramer, Ireen Wüst en vandaag (dinsdag) kwam daar de gouden medaille van Kjeld Nuis nog eens bij. Hij 'knalde' op de 1.500 meter ongenaakbaar naar de winnende toptijd van 1.44.01 m. Toch lag de basis van het gouden succes van zowel Achtereekte en Nuis wel in Doorwerth

 

Dick Martens

 

ONTBIJT Zij verbleven in de periode rond Koningsdag 2017 in Doorwerth en lieten in samenwerking van hun sponsor Jumbo zien hoe belangrijke een dagelijks ontbijt wel niet is. Het feestelijke maal bestond destijds uit onder meer brood, appels, halvajam, komkommer en melk en was afgestemd met het Voedingscentrum en conform de Schijf van 5. Samen met topsporters aten zo'n 150 kinderen van de bovenbouw van Basisschool de Dorendal in Doorwerth het traditionele Koningsontbijt.

 

BOUWSTENEN Tijdens het ontbijt kregen zij uitleg van de schaatsers over het belang van ontbijten en hoe het dagelijkse ontbijt van een topsporter eruitziet.,,Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, niet alleen voor een topsporter zoals ik, maar voor iedereen. Het ontbijt vormt de bouwstenen voor je dag", legde topschaatser Kjeld Nuis uit aan de aandachtig luisterende en even later, smakelijk ontbijtende leerlingen uit. Het was voor de leerlingen de aftrap van de Koningsspelen en voor onder andere Achtereekte en Nuis de opmaat naar Olympisch Goud.

 

Foto: 1 Kjeld Nuis, Carlijn Achtereekte en Hein Ottenspeer (vlnr) openen, na een gezond ontbijt de Koningsspelen op Sportpark De Waaijenberg in Doorwerth.

 

Foto 2: De topschaatsers maken 'een Koningsontbijt' voor de leerlingen van de Dorendalschool in Doorwerth.