• Foto: Lotto-Jumbo
  • Carla Oosterhuis

Leerlingen Dorendal vroeg uit de veren voor speciale opening Koningsspelen 

DOORWERTH De meeste leerlingen van basisschool De Dorendal hebben voor de spectaculaire opening van 'hun' Koningsspelen de wekker moeten zetten. Maar het was zeker de moeite waard, want op Sportpark De Waaijenberg, de thuisbasis van voetbalvereniging Duno, stonden een drietal Nederlandse schaatstoppers de jeugdige sportievelingen op te wachten. Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte boden samen met Jumbo het Koningsontbijt aan, voordat door het hele land de jubileumeditie van de Koningsspelen van start ging.

 

Dick Martens

 

De schaatsers ontbeten, het traditionele Koningsontbijt, samen met ongeveer 150 kinderen. Tijdens het ontbijt kregen zij uitleg van de schaatsers over het belang van ontbijten en hoe het dagelijkse ontbijt van een topsporter eruit ziet. Kjeld Nuis, wereldkampioen afstanden op de 1.000 en 1.500 meter, verzorgde samen met zijn teamgenoten van Team LottoNL-Jumbo, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte, eerst een warming-up. Na het ontbijt startten de Koningsspelen.

 

KONINGSONTBIJT Het Koningsontbijt bestond dit jaar uit volkoren en glutenvrij brood, halvarine, halfvolle melk, water, appels, komkommer, halvajam, appelstroop en light smeerkaas. Het ontbijt van Jumbo werd dit jaar aangeboden aan ongeveer 1,2 miljoen basisschoolkinderen in heel Nederland. Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken. Op elk moment van de dag, maar beginnend bij het ontbijt.