• Dick Martens
  • Redichem
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Leden Redichem lopen ruim 4.500 euro bij elkaar

HEELSUM Bij voetbalvereniging Redichem stond maandagavond alweer voor de 34e keer de zo traditionele sponsorloop op het programma. Het werd opnieuw een succes. Zowel de jeugdleden, alsook de senioren, waaronder ook de complete eerste selectie, zetten letterlijk hun beste beentje(s). Het resulteerde uiteindelijk in een opbrengst van ruim € 4.500,00, die geheel ten goede komt aan de jeugdafdeling.

Dick Martens

KNVB De enige tegenvaller voor mede-organisator, Henk van Almenkerk was, dat  er geen bekende doelman kon worden vastgelegd.  ,,Inderdaad heel erg jammer. Ik was rond met de doelman van PEC Zwolle, Mickey van der Hart. Hij vond het ook leuk om hierheen te komen, maar de KNVB gooide roet in het eten. Door de successen van Ajax in de Champions league, werd het competitieprogramma ingrijpend gewijzigd, waardoor er ook aanstaande woensdag gespeeld moet worden. Hierdoor krijgen keepers van hun clubs helaas geen toestemming om aan activiteiten, zoals onze sponsorloop, deel te nemen."

ULTIEME POGING Na de  gedwongen afzegging van Van der Hart deed van Almenkerk nog een aantal ultieme pogingen, om alsnog een keeper of keepster naar Sportpark Wilhelmina te krijgen. ,,Helaas is ook dat niet gelukt. Ik heb nog contact gezocht met de keepers van het Nederlands vrouwenteam, Loes Geurts en Sari van Veenendaal. Ook zij waren helaas niet beschikbaar, omdat inmiddels hun voorbereiding van het aanstaande wereldkampioenschap in Frankrijk is begonnen. Ook Nicky Evrard de keepster van kampioen FC Twente kon  en mocht zich niet vrijmaken. Dus wat dat betreft is er alles aan gedaan. Nu konden de deelnemers hun penalty's afvuren op onze eigen keepers Nick van Beek en Jasper Tijssen. Zij deden het geweldig en daar ben ik dan zeker ook blij mee, eveneens met de opbrengst natuurlijk."

STARTSCHOT Om klokslag 18.00 uur werd het startschot van de sponsorloop gegeven door Renkums wethouder van sport, Marinka Mulder. Het was voor de ruim 160 jeugdleden het sein om fanatiek hun rondjes te gaan lopen. Dat deden ze met verve, evenals het nemen van 'hun' strafschop. ,,Geweldig, dat de jeugd zich zo inspant", aldus van Alemenkerk. ,,Zij zorgen voor veel enthousiasme en ook nog eens voor ruim € 1.500,00."

KEEPERSTRADITIE Morgen (woensdag) verschijnt er in de papieren editie van Hoog en Laag en op hoogenlaag.nl een uitgebreid artikel met en over Henk van Almenkerk en de keeperstraditie bij Redichem