• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Leden Kracht & Vriendschap vermaken een vol Doelum

RENKUM Zaterdagavond vond de inmiddels traditionele sponsordemonstratie van Sportvereniging Kracht en Vriendschap plaats. Voor de club een gelegenheid om 'Renkum' te laten zien wat zij jong en oud zoal te bieden heeft. En dat was veel en van alles. In een wervelende show met dans, turnen, gym en acro-gym  Het enthousiasme van de deelnemers werkte aanstekelijk bij de volle zaal. Het vele applaus was daarvan het bewijs.

Dick Martens

,,We doen dit inmiddels al voor de vierde keer", legt bestuurslid Simone Vleeming uit. ,,Wel nieuw is, dat dit voor het eerst gebeurd in onze nieuwe behuizing MFC Doelum. Hier trainen we nu. Een geweldige locatie, met veel ramen, zodat iedereen kan zien wat we allemaal doen en welke activiteiten er bij de vereniging mogelijk zijn. We hebben momenteel een kleine 300 leden. We groeien en bloeien volop."

SUCCES De vereniging bestaat sinds November 1923 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). S.V. Kracht en Vriendschap kent diverse recreatieve groepen zoals ouder-en-kind gym, jazz- en streetdance, stoere jongensgym, acrobatische gymnastiek (acrogym) en turnen. Voor volwassenen biedt de vereniging dames turnen en conditietraining. De acrobatische-, Jazz- en streetdance- en selectie-turn teams nemen met succes deel aan regionale wedstrijden.

GEZELLIGHEID Die verscheidenheid van onderdelen treedt vervolgens voor het 'Doelum-voetlicht'. ,,We laten zien wat we kunnen. Dat is onze kracht. Natuurlijk hopen wij, dat de vrijwillige giften ons ook weer de mogelijkheden geven om nieuw materiaal aan te schaffen. Afgelopen jaar konden we daardoor drie mooie turnblokken aanschaffen en de soft top van de balk vervangen. Ook werden er hockeyknotsen en ballen gekocht." Ook prestatief timmert de vereniging aan de weg. Dat leverde al mooie resultaten op. ,,Onze dansgroep was actief op de Nederlandse Kampioenschappen en de Acro-selectie is actief op de Oost Nederlandse kampioenschappen. Onze turnsters doen het goed in de 4e divisie, Kortom Kracht en Vriendschap leeft. Toch is onze kracht de gezelligheid en het feit, dat iedereen voor elkaar klaar staat." Dat bewijs wordt tijdens de demonstratie ook veelvuldig gegeven.