• Ab Donker

Late afgelasting zet streep door debuut Jordi Balk bij Duno

DOORWERTH De thuiswedstrijd van Duno tegen WHC is een uur voor aanvang afgelast door de scheidsrechter. Ondanks dat de regioconsul het hoofdveld van Sportpark de Waaijenberg eerder op de dag had goedgekeurd, vond arbiter Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens het veld onbespeelbaar. Bij Duno had de kersverse aanwinst Jordi Balk anders zijn debuut gemaakt. 

Na een vriendschappelijke overwinning op De Merino's (0-3) en verloren oefenwedstrijden tegen Jong Vitesse (3-0) en NAC onder 19 (1-0) en na een geslaagd trainingskamp in Barcelona was Duno klaar voor de herstart van de competitie. Een dag eerder had Duno groen licht van de KNVB gekregen om aanwinst Jordi Balk op te stellen. Balk is een 25-jarige centrale verdediger met een verleden bij FC Utrecht, TOP Oss en ervaring in de Ierse en Schotse competitie die in de winterstop de overstap maakte van FC Lienden naar Doorwerth.

In tegenstelling tot de meeste verenigingen met ambities is er bij Duno nog geen enkele duidelijkheid over volgend seizoen. Blijft het succesvolle trainersduo Lodewijk de Kruif en Jacob van Zanten voor een vijfde seizoen in Doorwerth? Wil Duno de selectie verder versterken om een serieuze gooi te doen naar een plek in de Derde Divisie? Van welke spelers wordt het contract verlengd en wie kunnen er uitkijken naar een andere club? Met het aantrekken van Jordi Balk bewijst Duno in ieder geval dat het nog ambities heeft voor de tweede seizoenshelft. Bovendien lijkt de komst van de fysiek sterke verdediger te wijzen op een trendbreuk in Doorwerth, waarbij Duno zich niet meer richt op voormalige profspelers die in de herfst van hun carrière op De Waaijenberg komen afbouwen. Met Balk kiest Duno voor een fysiek sterke speler met een  winnaarsmentaliteit die nog jaren mee kan en zich op een hoger amateurniveau bewezen heeft en het voetballen wil combineren met een maatschappelijke carrière.  

Zaterdag hoopt Duno in en tegen Urk de competitie alsnog te hervatten.