• Dick Martens

Lak en Scharrenberg volgende aanwinsten Duno

DOORWERTH Duno heeft wederom twee spelers voor het komende seizoen vastgelegd. Middenvelder Giovanni Scharrenberg maakt de overstap van Vitesse naar Doorwerth en van VDZ komt aanvaller Ahmed Lak. Met deze twee aanwinsten komt de teller op zes nieuwelingen en is het grootste deel van de selectie van de ambitieuze eersteklasser rond. Eerder werden al Patrick ter Mate (NSC Nijkerk), Kevin Sissing (Bennekom), Mischa Boelens (Achilles'29) en Bart van Brakel (DOVO) vastgelegd.

 

Ahmed Lak is een snelle vleugelaanvaller die zowel aan de rechter- als de linkerkant kan spelen en makkelijk passeert. De 23-jarige Lak speelde afgelopen seizoen met VDZ in de derde klasse en scoorde daarin tienmaal, ook blonk hij uit in de halve finale van de Arnhem Cup met VDZ tegen Duno. In het verleden speelde Lak voor SML, DTS Ede en RKHVV.

 

De 19-jarige Giovanni Scharrenberg speelde afgelopen seizoen hoofdzakelijk in het Onder 19 elftal van Vitesse, maar kwam ook vijfmaal uit voor Jong Vitesse dat uit de Tweede Divisie degradeerde. Scharrenberg is een multifunctionele middenvelder met een uistekende pass die in november uit een directe vrije trap de enige goal maakte in de oefenwedstrijd van Vitesse Onder 19 tegen Duno. Scharrenberg speelde bij Vitesse vaak noodgedwongen als rechtsback, maar prefereert een plek op het middenveld.

 

Duno speelt op Tweede Pinksterdag om 19:30 uur op het terrein van Eendracht Arnhem de finale om de Arnhem Cup tegen de Huissense hoofdklasser RKHVV.

 

Foto: De selectie van Duno-trainer Lodewijk de Kruif (op archieffoto) voor komend seizoen, krijgt steeds meer gestalte. De laatste aanwinsten zijn Ahmed Lak en Giovanni Scharrenberg.