• In maart ondertekende de voormalige bondscoach van Rusland, Leonid Slutskiy zijn contract als de nieuwe Vitesse-trainer. Inmiddels zijn ook de laatste formaliteiten rond zijn aanstelling afgerond.

    Foto: Vitesse

Laatste formaliteiten rond aanstelling Vitesse-trainer Leonid Slutskiy afgerond

ARNHEM Vitesse heeft de laatste formaliteiten rond de aanstelling van hoofdtrainer Leonid Slutskiy afgerond. Dat betekent dat de werkvergunning van de voormalig bondscoach van Rusland is ontvangen. Ook de werkvergunning van assistent-trainer Oleg Yarovinskiy is in goede orde ontvangen.

TWEE-JARIG CONTRACT De 46-jarige Slutskiy heeft drie Russische landstitels op zijn naam staan met CSKA Moskou en was bondscoach van Rusland tijdens Euro 2016. Ook won de oefenmeester met CSKA Moskou twee keer de Russische beker en even zo vaak de Supercup. In de afgelopen periode was hij hoofdtrainer van het Britse Hull City. Slutskiy en Yarovinskiy werkten bij CSKA Moskou en Hull City al eerder met elkaar samen. Beiden ondertekenden een twee-jarig contract.

EERSTE TRAINING Slutskiy maakt vanaf seizoen 2018|2019 zijn entree als hoofdtrainer van Vitesse. De eerste training onder leiding van de nieuwe coach is zondag 24 juni om 11.00 uur op Papendal. De Arnhemmers plaatsten zich vorige week voor de tweede voorronde van de Europa League door de play-offs te winnen. Het Europese avontuur van Vitesse begint al op 26 juli.