• Dick Martens

K&V op naar de honderd jaar

RENKUM Er zijn maar weinig mensen die nog nooit een tafeltennisbatje ter hand hebben genomen. Op de camping, op school, ja waar niet. Tafeltennis is echter in Nederland niet de volkssport nummer één en zeker (nog) niet zo populair als in bijvoorbeeld China. Maar al sinds mensenheugenis is eenieder bekend met balletjes en batje. Ook in Renkum. De Renkumse tafeltennisvereniging Kracht & Vriendschap bestaat dit jaar al weer 65 jaar. Een heuglijk feit, dat ook nog eens extra luister werd bijgezet door het kampioenschap van het vlaggenschip, het eerste mannenteam.

Dick Martens

 

Samen met drie spelers van het kampioenskwartet wordt in het mooie clubhuis teruggeblikt, maar zeker ook vooruitgekeken. Want de drie gedreven clubleden willen niets liever dat 'hun' club tot in lengte van dagen zal blijven bestaan. ,,We gaan op naar de honderd", klinkt het dan ook vastberaden. Geen vreemde uitspraak, zeker als je praat met Peter Hendriks (60), Jacques Teunissen (55) en 'de benjamin' Boy Wegh (31). Het trio vormt niet alleen de kern van het 'kampioensteam', maar zit ook nog dieper in de krochten van de club.

 

MOOIE STAP Zo waren en zijn Hendriks en Wegh al eens actief als trainer en dat doet Teunissen, naast zijn bestuurlijke functie, dat inmiddels ook. Hij is nog maar een jaar of acht lid van Kracht & Vriendschap. ,,Ik speelde al jaren tafeltennis, was een tijdje gestopt, maar sinds ik van Arnhem naar Renkum ben verhuisd, heb ik het batje weer tevoorschijn gehaald en ben hier eens binnengewandeld en niet meer weggegaan. Als club zijn we gegroeid naar ruim 100 leden, waaronder ook weer 10 jeugdleden. Die gaan komende week ook hun eerste toernooi spelen. Dat is een mooie stap in de goede richting. Want we willen als club natuurlijk ook de 100 jaar gaan halen. Dan zal het huidige eerste team niet meer presteren op het huidige niveau, maar er kan dan altijd nog gespeeld worden bij de 55-plussers. ,,Dat is zeker ook een niet onbelangrijke groep binnen onze vereniging", klinkt het eensgezind.

BEHOORLIJK NIVEAU Maar eerst gaat het trio, samen met hun vierde teamlid Niels van der Horst hun heil zoeken in de Promotie/Hoofdklasse. ,,We gaan voor handhaving, want het is natuurlijk wel een behoorlijk niveau waarop we nu gaan spelen. Maar dat we zover zijn gekomen is natuurlijk geweldig." Het team traint sinds enige tijd onder Suzanne Dieker, een professionele tafeltennisster, die haar sporen al ruimschoots verdiende en nog steeds actief is in de Duitse competitie. ,,Natuurlijk hoef je ons, met al onze ervaring geen tafeltennis meer te leren, maar we trainen nu veel op patronen en ook conditioneel zijn we sterker dan ooit. Nee, wij zijn nog niet klaar bij onze club".

Voor nieuwsgierige nieuwkomers heeft Teunissen nog een mooie typering van de club bedacht: 'K&V is een gezonde en stabiele vereniging die tafeltennis biedt aan alle inwoners van Renkum'. Dat moet toch nieuwsgierigheid opwekken?