• Archief BDUmedia

Kunstgras voor Wilhelmina Sportpark

HEELSUM De sportclubs op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum kunnen opgelucht ademhalen. De Renkumse raad gaf woensdagavond tijdens de laatste raadsvergadering voor de  gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart groen licht voor aanleg van een kunstgrasveld. Alle fracties sloten zich bij de initiatiefnemers van de motie GemeenteBelangen en de D66 aan. Daarmee komt een einde aan een jarenlange discussie over het zo door alle sportieve betrokkenen vurig gewenste kunstgrasveld. Al jaren kampen de drie voetbalclubs CHRC, Redichem en RVW met uitval van trainingsuren omdat de velden vanwege slechte toestand onbespeelbaar waren. In 2017 konden de drie voetbalclubs bijvoorbeeld zeker 100 uur geen gebruik maken van de velden. Dat is ook een van de argumenten voor aanleg van het kunstgrasveld die meerdere fracties lieten horen. Jeugd en leden moeten gewoon op een goed veld kunnen sporten. Een van de motivaties bijvoorbeeld van de D66.

Jan Streefkerk, voorzitter van Redichem en politiek actief voor GemeenteBelangen reageert opgelucht, vlak na het besluit: ,,Na langdurige inspanningen van GemeenteBelangen voor een kwaliteitsimpuls op het Wilhelmina Sportpark is het dan eindelijk zo ver: er komen financiële middelen om op het sportpark een kunstgrasveld aan te leggen. Voor ongeveer 1000 sporters en de voetbalsport in de gemeente is dit fantastisch nieuws. Fijn ook te merken dat alle partijen unaniem met het initiatief van GB zijn meegegaan." 

Oswald Velthuizen, voorzitter van CHRC en ook aangesloten bij GemeenteBelangen over het besluit in het Oosterbeekse gemeentehuis: ,,Ik ben natuurlijk hartstikke blij. We zijn er de afgelopen jaren erg druk mee geweest. Vooral voor de sportende kinderen, die wegens slechte omstandigheden te vaak niet op het trainingsveld terecht konden, is dit geweldig nieuws. Een kunstgrasveld is er namelijk voor iedereen. Ook als kinderen gewoon tussendoor zelf even een balletje willen trappen. Wat mij betreft komt er nu ook aandacht voor het sportpark van voetbalclub DUNO (Sportpark De Waayenberg) in Doorwerth. Want ook daar is kunstgras noodzakelijk. Een mooie uitdaging voor de volgende coalitie."

Dick van Deest, voorzitter van RVW over het besluit; ,,We zijn er sinds 2012 al mee bezig geweest., Nu kunnen we eindelijk oogsten na jaren van hard werken. Vooral de laatste tijd is het, vooral door toedoen van GemeenteBelangen, in een stroomversnelling geraakt. De motie is door alle fracties gesteund, en dat is natuurlijk mooi. Deze week gaan we weer met de stuurgroep om de tafel, want we moeten nu verder spijkers met koppen slaan en doorpakken. Ik wil GemeenteBelangen een groot compliment geven voor wat ze hebben bereikt. Uiteindelijk zijn alle voetballers de grote winnaars."

Danielle van Bentem liet namens GemeenteBelangen weten blij te zijn met het eindresultaat. Na vier jaar strijd om dit voor elkaar te krijgen. Ze gaf ook aan dat de inzet is om het kunstgrasveld zo snel als mogelijk aan te leggen. ,,Het streven is om het kunstgrasveld te realiseren voor de start van het voetbalseizoen 2018/2019, zodat opnieuw onnodige uitval van trainingsuren wordt voorkomen en sporters kunnen sporten."

De kosten van het aan te leggen kunstgrasveld zijn 450.000 euro (inclusief BTW). Het beheer en onderhoud wordt ondergebracht in een nog op te richten rechtspersoon (beheersstichting).