• Foto: Redichem
  • Foto: Redichem
  • Foto: Redichem

Kostas Lamprou geniet van 'penaltykillers' Redichem

HEELSUM Maandagavond stond alweer voor de 33e keer de Sponsorloop van voetbalvereniging Redichem op het programma. Zoals het feit, dat de sponsorloop een jaarlijks terugkerend fenomeen is, is het even zo vanzelfsprekend, dat er tijdens die manifestatie ook 'een keeper van naam' verschijnt. 'Heel Redichem' rekent daarop, niet beseffend dat het niet eenvoudig is, om dat ook elk jaar weer te kunnen bewerkstelligen. De grote initiator, Henk van Almenkerk, pleegde ook voorafgaand aan deze editie weer heel wat telefoontjes richting potentiële kandidaten of aan hun zaakwaarnemers. Competitieverplichtingen, de kans op blessures, of de vraagprijs, Almenkerk heeft er allemaal mee te maken. Maar ook nu slaagde hij weer met glans, want niemand minder dan Kostas Lamprou, de huidige tweede goalie van Ajax, stapte monter de kantine van de organiserende vereniging binnen.

Dick Martens

Na hartelijk te zijn ontvangen, was zijn eerste daad het 'wegfluiten' van de allerkleinste voetballers, die vol energie en 'gewapend' met hun sponsorkaart en fel aangemoedigd door ouders, opa's, oma's en Redichem-bestuursleden hun rondjes liepen.

GENIETEN Na de energieke rondjes mochten zij als beloning proberen om Lamprou (26), die voor hij dit seizoen naar Ajax vertrok, onder de lat stond bij onder andere Feyenoord, Excelsior en Willem II, vanaf de strafschopstip te passeren. Sommigen strandden op de klasse van de Griekse doelman, maar er waren er ook genoeg, die hem de verkeerde hoek in lieten duiken. Maar de doelman genoot van het enthousiasme van de kleine strafschopnemers- en neemsters.

SELFIES Na 'de kleintjes' volgde ook de rest van de vereniging nog. Ook zij toonden veel inzet en passie tijdens het lopen en ook zij deden hun best om Lamprou vanaf de kalkstip het nakijken te geven. En evenals zijn voorgangers, zoals onder andere Hans van Breukelen, Ed de Goeij, Ronald Waterreus, Sander Boschker en de Vitesse-doelmannen Raymond van der Gouw, Piet Velthuizen en Eloy Room, diende er ook veelvuldig geposeerd te worden voor foto's en 'selfies' en werden er handtekeningen gezet op T-shirts, voetbaloutfits, keepershandschoen of 'gewoon' op de blote arm.

STIMULANS Aan het einde van een lange avond rondjes lopen, penaltyschieten, maar vooral gezelligheid maakte voorzitter Jan Streefkerk meer dan tevreden de balans op. ,,Met een opbrengst van € 5.000,00 zijn wij natuurlijk uiterst tevreden en natuurlijk kunnen wij die als vereniging ook zeker goed gebruiken, maar nog belangrijker vind ik, dat het voor heel veel leden weer een onvergetelijke avond is geworden. Een strafschop nemen op een dergelijk bekende Ajax-keeper, wie wil dat niet? Ook stond de organisatie weer als een huis, dat geeft natuurlijk ook heel veel voldoening en een stimulans om volgend jaar op te gaan voor de 34e editie."