• Dick Martens

KNVB maakt compleet competitieschema voor de amateurs bekend

WAGENINGEN-RENKUM Op zaterdag 1 september opent het Doorwerthse Duno de competitie 2018-2019. In het weekeind van 22 en 23 september volgen de overige amateurclubs het voetbalseizoen. De KNVB heeft vandaag (vrijdag) ook hun speelprogramma bekend gemaakt. Meest opvallende duel daarbij is, de 'Renkumse' derby tussen Redichem uit Heelsum en het Oosterbeekse OVC '85.

NIEUWKOMER In de competitie 2018-2019 bijt Duno, als nieuwkomer in de Hoofdklasse B, dus het spits af. De formatie van trainer Lodewijk de Kruif reist op 1 september af naar het Friese dorp Buitenpost. Daar wordt om 14.30 uur tegen de club met dezelfde naam.

DERBY Voor de debutant in de 3e Klasse A, OVC '85, staat er op de eerste speeldag al direct een onvervalste gemeentelijke derby op het programma. Het team van Marco Bosch, die debuteert bij de Oosterbekers, neemt het op Sportpark Wilhelmina in Heelsum, op tegen Redichem, waar met Eddy Hagen ook een nieuwe trainer zijn opwachting heeft gemaakt. In deze klasse zal het niet de enige derby zijn, want ook het Wageningse SKV acteert in dezelfde klasse. Het Wageningse keurkorps van trainer Kevin van Veen speelt op 13 oktober in eigen huis tegen Redichem en op 17 november op de Oosterbeekse Bilderberg tegen OVC '85.

REGIONAAL KARAKTER In de 4e Klasse B zijn de beide ander Wageningse zaterdagclubs, WVV Wageningen en GVC ingedeeld. De eerste onderlinge confrontatie staat op 20 oktober op de speelkalender. Op Sportpark De Bongerd, de thuisbasis van GVC, wordt dan om 14.30 uur afgetrapt. Deze klasse heeft met ook het Wolfhezer Wodanseck en de beide Edese clubs Fortissimo en vv Ede/Victoria een groot 'regionaal' karakter.

DEBUUT Bij de zondagamateurs debuteert WAVV in de 1e Klasse met een uitduel in het Overijsselse Hengelo. Daar moet KSV BWO bestreden gaan worden

DEGENS In de 4e Klasse D spelen het Wageningse ONA '53 en het Heelsumse CHRC. Zij kruisen op 2 december op Sportpark van Ketwich Verschuur in Wageningen, de degens.

RIJNDERBY RVW speelt in de 5e Klasse D 'de Rijnderby' tegen het Heterense SDOO al op de tweede speeldag (30 september) in Heelsum.

De eerste speeldag is als volgt samengesteld:

ZATERDAGVOETBAL

Zaterdag 1 september

VV Buitenpost – Duno (14.30 uur)

Zaterdag 22 september

Redichem – OVC '85 (15.00 uur)

Oeken – SKV (14.30 uur)

GVC – Dodewaard (14.30 uur)

WVV Wageningen – SC Valburg (14.30 uur)

Wodanseck – De Veluwse Boys (14.30 uur)

ZONDAGVOETBAL

Zondag 23 september

BWO – WAVV (14.00 uur)

ONA '53 – SC Westervoort (14.00 uur)

CHRC – RKPSC (14.00 uur)

SC Rijnland – RVW (14.00 uur)