• Kaj Hendriks.

    Sander Koning

Kaj Hendriks met Holland Acht naar finale

WAGENINGEN Roeier Kaj Hendriks uit Wageningen heeft met de Holland Acht de finale gehaald op de Olympische Spelen in Rio. De Nederlandse boot werd donderdagmiddag in de herkansing tweede en dat was ruim genoeg om alsnog de finale te halen. Het team van bondscoach Mark Emke kwam achter de Amerikaanse ploeg (5.51,13) als tweede over de finish in een tijd van 5.52,95.

De Holland Acht bestaat in Rio uit Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum. Siegelaar is de routinier van de ploeg. Hij was bij Peking 2008 (vierde) en Londen 2012 (vijfde) ook al van de partij in de Holland Acht.

Het Nederlandse vlaggenschip kwam maandag in de serie ook als tweede over de finish, op bijna 2 seconden van Groot-Brittannië en 0,12 seconde voor Nieuw-Zeeland.

De Holland Acht maakte eind mei bij de wereldbeker in Luzern met goud veel indruk. Mede daardoor behoort de ploeg van Emke in Rio de Janeiro tot de medaillekandidaten. Bij de WK vorig jaar behaalde de Holland Acht brons.

Label:

Rio 2016